Wie zijn wij
Diëtetiek
De afdeling diëtetiek bestaat uit en team van diëtisten, assistent-diëtist en secretaresse.
Web Content Viewer
Alle diëtisten in Ziekenhuis Gelderse Vallei hebben de studie Voeding en Diëtetiek afgerond en zich daarna gespecialiseerd. Ook zijn ze betrokken bij landelijke expertisegroepen, zoals Diëtisten Nierziekten Nederland (DNN), Nederlands Voedingsteam Overleg, Diabetes Nutrition Organisation (DNO), Regionaal overleg diëtisten in de oncologie en Nederlandse werkgroep diëtisten cardiologie. Al onze diëtisten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.
Samenwerking
Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een samenwerkingsverband met de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit. Deze samenwerking vindt plaats binnen de Alliantie Voeding in de Zorg. De afdeling diëtetiek werkt regelmatig mee wetenschappelijk onderzoek naar voeding, ziekte en gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn:
Onderzoek en publicaties
We doen ook regelmatig (wetenschappelijk) onderzoek of dragen bij aan publicaties.
Web Content Viewer
De naam van de betrokken diëtist is onderstreept.
1. | Interdisciplinary communication and collaboration as key to improved nutritional care of malnourished older adults across health-care settings - A qualitative study. Verwijs MH, Puijk‐Hekman S, van der Heijden E, Vasse E, de Groot LC, de van der Schueren M. AHealth Expect. 2020 Oct;23(5):1096-1107. doi: 10.1111/hex.13075. Epub 2020 Jun 11. PMID: 32525265 |
2. | Nieuw protocol Thiamine Inez Jans en Henrike Heerink. Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek, 2020, 75( 1) pp 11-12. |
3. | Samenwerken aan Drankenwijzer Inez Jans. Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek, 2020, 75( T) pp 36 en online: https://ntvd.media/artikelen/ontwikkeling-van-de-drankenwijzer/ |
4. | Nutritional assessment in de dieetbehandeling van kinderen Tamara Klomp, Emmeline van Marrewijk, Marjon Achterberg, Wilma Verburgt en Gerda van den Berg. Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek, 2020, 75( 5) pp 24-27. |
5. | Smaakverandering bij chemotherapie gemeten. Harm van Noort, Esther Cruijsen, Roos de Pie, Nancy Janssen en Elbrich Postma. Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek, 2020, 75( 5) pp 28-29. |
6. | Eetscore in de zorgpraktijk Anne Slotegraaf, Inez Jans, Henrike Heerink, Metta Piersma en Jeanne de Vries. Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek, 2020, 75( 6) pp 43-45. |
7. | Meer voedingskennis aan het bed Emmelyne Vasse en Jolande Valkenburg. Voeding Magazine, 2020, 33(2-3), pp 16-18. |
8. | Zorg bij eindstadium nierfalen Deelname Inez Jans aan Richtlijnenwerkgroep Richtlijnendatabase, 2020 |
9. | Dieet bij (recidiverende) nierstenen, enterische hyperoxalurie (EH) en oxalaatnefropathie Inez Jans en Angelique van Empel (DNN Werkgroep richtlijnen) |
10. | Hoe ervaren patiënten voedingsadvies tijdens de behadeling van kanker? Eva van der Want, Elbrich M. Postma, Mirjam Holverda, Hannie Postema, Menrike Menkveld-Breukers, Ben. J.M. Witteman. Voeding & Visie, 2020, 33(winter), pp 18-22. |
11. | Dieetbehandelingsrichtlijn Reumatoïde artritis Inez Jans en Nicole de Roos 2010 Uitgevers, juli 2020. |
Web Content Viewer
Nieuwsgierig naar onze profielen? Scroll naar beneden.