Geestelijke verzorging

Elke zondagochtend is er een oecumenische viering in het ziekenhuis. Afwisselend gaat onze geestelijk verzorger of een gastvoorganger voor. Bijzondere vieringen zijn er met Kerst, Goede Vrijdag, Pasen en op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. De viering begint om 10.00 uur en duurt maximaal 45 minuten. U gaat hiervoor naar het Auditorium op de tweede verdieping (bestemming 181). In het Auditorium is een ringleiding aanwezig.

Muzikale begeleiding

Het Auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een schitterend Van Vulpen orgel. Dit is speciaal ontworpen en gebouwd voor het Auditorium. De organisten verzorgen de muzikale begeleiding en opluistering van de zondagsviering. Regelmatig worden koren, solisten of muzikanten uitgenodigd voor een muzikale bijdrage.

Uitnodiging voor de viering

Op vrijdagavond of zaterdag komen onze vrijwilligers op de afdelingen om u te informeren over de viering. Zij vragen of u die wilt bijwonen. Als u dat prettig vindt, zorgen de vrijwilligers ervoor dat u op zondagmorgen van de afdeling wordt opgehaald. Onze vieringen staan open voor iedereen: naast onze patiënten zijn ook familie en vrienden van harte welkom.

Volg de viering via radio of tv

Wilt u de viering graag bijwonen, maar kunt u niet naar het Auditorium komen? Dan kunt u de viering volgen via radio of tv:

  • via de ziekenhuisradio: kanaal 87 
  • via de ziekenhuistelevisie: kanaal 34

Na de dienst

Na de dienst is er altijd tijd voor koffie. Zo kunnen de kerkgangers en de geestelijk verzorger elkaar ontmoeten.

Stilteruimte

Heeft u behoefte om zich terug te trekken, te mediteren of te bidden? Op de begane grond is een stiltecentrum. Alle patiënten en hun naasten kunnen deze ruimte gebruiken. Voor de locatie volgt u de borden. Of vraag ernaar bij de receptie in de hal.