Geestelijke verzorging

De afdeling geestelijke verzorging wordt ondersteund door ruim 100 vrijwilligers

Onze vrijwilligers vervullen verschillende functies:

  • vrijwilliger aandachtspastoraat
  • vragers
  • beddenrijders
  • kosters
  • organisten

Vrijwilliger aandachtspastoraat

De vrijwilligers aandachtspastoraat bezoeken patiënten die nieuw zijn opgenomen. Zij zijn toegerust om patiënten te begeleiden. Ze zijn ook beschikbaar voor mensen in isolatie. Elke vrijwilliger heeft zijn of haar eigen vaste afdeling.

Vragers

Op vrijdagavond en zaterdag gaat een aantal vrijwilligers langs de afdelingen om de patiënten uit te nodigen voor de zondagsviering. Per afdeling wordt een lijst gemaakt van degenen die naar de kerkdienst willen komen. Zo weet de verpleging welke patiënten ze op tijd gewassen moeten hebben.

Beddenrijders

De beddenrijders halen de patiënten op zondagochtend op van hun kamer en brengen ze na afloop van de viering weer terug. Zij rijden de bedden en de rolstoelen naar de kerkzaal. Ook begeleiden de vrijwilligers patiënten die lopend naar de kerkzaal komen.

Kosters

De kosters zorgen op zondagochtend voor de praktische voorbereiding van de viering. Zij zetten alles klaar en treden op als gastheer of gastvrouw. Zij zorgen ervoor dat iedereen een geschikte plaats in het Auditorium heeft en een liturgie krijgt. Na afloop van de viering zorgen de kosters voor koffie en thee. Daarna ruimen de vrijwillige kosters alles op, zodat het Auditorium netjes wordt achtergelaten.

Organisten

De organisten dragen zorg voor de muzikale begeleiding en opluistering van de zondagsviering. Dit doen zij op het prachtige Van Vulpen orgel in het Auditorium.

Vrijwilliger worden?

Regelmatig hebben wij nieuwe vrijwilligers nodig. Wilt u ook vrijwilliger worden voor de dienst geestelijke verzorging? Neem dan contact op met ons secretariaat. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken.