Kinder- en jongerenafdeling

Op de kinder- en jongerenafdeling liggen kinderen en jongeren van 0 t/m 17 jaar. De afdeling heeft een afdeling neonatologie, een afdeling voor dagbehandeling en een afdeling met eenpersoonskamers. Deze laatste afdeling heeft 15 eenpersoonskamers, een behandelkamer, een familiekamer en een speelkamer.

Bekijk hier de actuele bezoektijden

Klik hier voor de polikliniek kindergeneeskunde.

Direct naar:

Opname op kinder- en jongerenafdeling

Op de kinder- en jongerenafdeling worden kinderen opgenomen voor onderzoek, behandeling of operatie. De verpleegkundige kijkt op welke kamer je het beste kunt liggen. Op elke kamer is een televisie aanwezig. De bedden zien er anders uit dan je eigen bed. De bedden hebben bijvoorbeeld wielen. Hiermee kan de verpleegkundige je overal naartoe rijden. Bijvoorbeeld voor een onderzoek of operatie. Voor kleine kinderen zijn er bedden met spijlen. Zo voorkomen we dat zij uit bed vallen.

Speelruimte en activiteiten

Op onze kinderafdeling is een speelkamer. Voor alle leeftijden zijn hier spelletjes, speelgoed, knutselmateriaal, boeken, een Wii en een speelkoffer van de Cliniclowns te vinden. Je kunt er een laptop lenen om spelletjes op te doen of te internetten. De speelruimte is echt bedoeld om te spelen. Hier worden geen medische handelingen gedaan. 1 keer per week brengen de Cliniclowns een bezoek aan de afdeling.

Bezoek ontvangen

Je ouders zijn altijd welkom, dag en nacht. 1 van je ouders mag ook blijven slapen. Wij vinden het belangrijk dat je ouders of verzorgers zoveel mogelijk betrokken worden bij de zorg voor jou, zodat jij je veilig voelt in het ziekenhuis. Tijdens de bezoekuren mag je 2 andere mensen ontvangen. Zoals broertjes, zusjes, vriendjes, familieleden of kennissen. Er mogen, naast je ouders, niet meer dan 2 mensen op bezoek komen. Dan wordt het te druk op de afdeling. Tussen 22.45 en 6.30 uur kan niemand de afdeling zomaar op. Je kunt je dan melden via de telefoon die bij de toegangsdeur hangt. 

Rechten en plichten (WGBO): Kind en ziekenhuis

Wie beslist er eigenlijk wat het beste voor je is als je ziek bent? Moet er rekening worden gehouden met jouw mening? Knappe koppen hebben een speciale wet gemaakt, de WGBO, waarin dat allemaal wordt geregeld. In die wet staat dat je altijd recht hebt op informatie en dat de dokter voor elk onderzoek en voor elke behandeling toestemming moet vragen. Of alleen je ouders toestemming moeten geven, jullie samen of alleen jij hangt van je leeftijd af.*

* deze tekst is afkomstig van Kind en Ziekenhuis

Lees hier alles over jouw rechten en plichten.