Kinder- en jongerenafdeling

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een shared care ziekenhuis voor kinderen met een oncologische aandoening. Dit betekent dat ons ziekenhuis zorg biedt voor kinderen die in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht worden behandeld.

In het Prinses Máxima Centrum (PMC) komt de expertise op het gebied van kinderkanker samen, zodat elk kind de best mogelijke behandeling kan krijgen en kan profiteren van de nieuwste ontwikkelingen. Hier wordt de diagnose gesteld en vinden onderzoeken en complexe behandelingen plaats. De behandeling is intensief en kan weken tot jaren duren.

Gelukkig hoeft je kind niet voor alles naar het PMC te gaan. Er zijn onderdelen van de behandeling die dichter bij huis kunnen in het shared care centrum in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Je kan hierbij denken aan:

  • het geven van bepaalde chemokuren
  • bloedtransfusies, antibiotica, pijnbehandeling
  • behandeling van misselijkheid, het beginnen met sondevoeding
  • bloedcontroles voorafgaand aan een nieuwe chemokuur

De zorg in de shared care centra is ook belangrijk om in het PMC voldoende plaats te hebben voor kinderen die intensieve zorg nodig hebben. Aangezien Ziekenhuis Gelderse Vallei één van de weinige ziekenhuizen in de regio is die de shared care zorg mag bieden, zijn de kinderen uit de regio met een oncologische aandoening op ons ziekenhuis aangewezen. Als er sprake is van beddenkrapte, kan het (soms) voorkomen dat opgenomen kinderen met een algemeen kindergeneeskundig probleem moeten worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis zodat een kind met een oncologische aandoening kan worden opgenomen in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Thomas (9) en zijn moeder Sanne gaan naar Ziekenhuis Gelderse Vallei voor 'shared care'

Afspelen
Shared care - Prinses Máxima Centrum en Ziekenhuis Gelderse Vallei