Kinder- en jongerenafdeling

Op de kinder- en jongerenafdeling kun je verschillende artsen en zorgverleners tegenkomen.

Kinderverpleegkundigen

De kinderverpleegkundige heeft een studie gevolgd over alles wat te maken heeft met kinderen en jongeren. De kinderverpleegkundige is er om je te verzorgen, te steunen en te zorgen dat je je medicijnen op tijd krijgt. Kinderverpleegkundigen werken in dagdiensten, avonddiensten en nachtdiensten. Soms kom je ook kinderverpleegkundigen in opleiding tegen. Zij moeten nog leren om kinderverpleegkundige taken uit te voeren en worden daarin begeleid.

Artsen

Op de kinder- en jongerenafdeling werken verschillende artsen:

  • kinderarts
  • chirurg (voert operaties uit)
  • orthopeed (weet veel over botten en gewrichten)
  • oogarts
  • keel-, neus- en oorarts
  • neuroloog (weet veel over spieren en zenuwen)

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een opleidingsziekenhuis, dus krijg je ook te maken met arts-assistenten en co- assistenten. Zij zijn nog in opleiding tot arts.

Medisch Pedagogisch Zorgverleners

De Medisch Pedagogisch zorgverleners zorgen ervoor dat de opname voor jou en je ouders zo prettig mogelijk verloopt. Ze geven informatie over onderzoeken en operaties, ondersteunen je bij onderzoeken en kunnen in overleg met je ouders zorgen dat jouw schoolwerk zoveel mogelijk door kan gaan. Bij vervelende handelingen, zoals het krijgen van een infuus of het inbrengen van een sonde, kunnen ze je helpen. Bijvoorbeeld door je af te leiden. De Medisch Pedagogisch Zorgverleners kunnen ook helpen door middel van videobeelden. We noemen dit Video Interactie Begeleiding. Dit kan ouders helpen meer zelfvertrouwen te krijgen in de omgang met hun kind.

Activiteitenbegeleider

De activiteitenbegeleider zorgt op 4 dagen in de week voor een gezamenlijke activiteit. Daarnaast speelt ze met kinderen en brengt ze speelgoed bij kinderen die niet van de kamer af mogen. Ook zorgt zij voor een gezellige sfeer op de afdeling door versieringen aan te brengen en aandacht te besteden aan feestdagen.

Secretaresses

De secretaresses van de kinderafdeling zijn de regelaars van de afdeling. Ze maken afspraken en zorgen dat alle papieren op orde zijn. En ze regelen dat alle informatie op de goede plek komt. Ze zitten vooraan bij de balie en voor vragen kun je bij ze terecht. Zij weten meestal wel de juiste mensen te vinden.

Zorgassistenten, interieurverzorgers en Cliniclowns

De zorgassistent ondersteunt de kinderverpleegkundigen in de zorg, maakt voedingen voor baby's klaar en zorgt dat alle kamers bevoorraad zijn. De interieurverzorger maakt dagelijks de afdeling en jouw kamer schoon. 1 ochtend per week brengen de Cliniclowns een bezoek aan de afdeling.