Kinderdagbehandeling

Op de afdeling kinderdagbehandeling worden kinderen 1 dag opgenomen voor een operatie of onderzoek.

Gang van zaken kinderdagbehandeling

Wordt uw kind opgenomen op de kinderdagbehandeling? Dan gaat uw kind in principe dezelfde dag weer naar huis. Vaak kan dit al na een paar uur. Uw kind komt te liggen op een zespersoonskamer, een tweepersoons- of een eenpersoonskamer. Dit hangt af van de situatie. De verpleegkundige kijkt waar uw kind het beste kan liggen.

Voor de kinderen

Om uw kind te informeren over wat er wel en niet mag in het ziekenhuis, hebben wij een speciale kinderpagina gemaakt. Daarop staan veelgestelde vragen en zijn kleurplaten van Koos Kikker te downloaden.

Bezoekregels

Voor de kinderdagbehandeling gelden andere bezoekregels dan voor de kinder en jongerenafdeling. Zo geldt er op de kinderdagbehandeling dat er 1 ouder/verzorger mag meekomen.  

Bekijk de actuele bezoekregels en tijden voor de kinderdagbehandeling

Samenwerking met Prinses Maxima Centrum voor kanker bij kinderen

Het Prinses Maxima Centrum (PMC) in Utrecht is gespecialiseerd in kanker bij kinderen. Ziekenhuis Gelderse Vallei is 1 van de 15 shared care ziekenhuizen van het PMC. Dat betekent dat kinderen naar het PMC gaan om te laten vaststellen of zij kanker hebben. De kinderoncoloog in het PMC bepaalt hoe de behandeling eruit ziet. Daarna gaat het kind naar ons ziekenhuis voor bloedonderzoek en chemotherapie.