Ik voelde mij totaal geen patiënt

Elske vertelt over de tijd die ze vanwege zwangerschapsvergiftiging moest doorbrengen op de kraamafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei

mei 2018

Met 25 weken zwangerschap werd ik met zwangerschapsvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. Dit is vroeger dan normaal voorkomt. Ik heb er 3 maanden gelegen. Dat is een lange tijd om in het ziekenhuis te moeten liggen. Toch heb ik er een fijne tijd gehad, doordat de verpleging mij er zo doorheen heeft geholpen.

Hulp bij van alles

In de lange tijd dat ik op de kraamafdeling lag, heb ik een hele fijne band opgebouwd met de gynaecoloog, arts-assistenten, verpleging en koffiedames. Ze hebben mij overal mee geholpen. Als ik alles niet zo positief inzag, waren ze er voor mij en ik kon alles vragen en zeggen. Ik had veel tijd om na te denken en dan kwamen zij met oplossingen aan. Ze hebben mij zelfs aan het haken gezet! Ook was er vaak tijd om even te kletsen. Dat heb ik echt ontzettend fijn gevonden en gewaardeerd, omdat ik wist hoe ontzettend druk het soms was op de afdeling. Het gevoel dat ik patiënt was, heb ik gelukkig totaal niet gehad.

Bijpraten

Eindelijk bereikte ik de 37 weken zwangerschap en mocht ik ingeleid worden. Ook dit is uitgebreid uitgelegd van tevoren. Na een pittige bevalling is op 29-10-2017 onze zoon Tim gezond en wel geboren. Tim en ik moesten nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven omdat hij een te hoge bilirubinewaarde had. En toen kon ik na al die maanden eindelijk naar huis. Eén voor één kwam iedereen die dienst had afscheid nemen. Dit heeft me echt goed gedaan! Na 6 weken had ik nacontrole bij de gynaecoloog. Dit was fijn om nog even na te praten. Daarna heb ik ook met de verpleging nog even bijgepraat, want ik had ze echt een beetje gemist.

Meer lezen