Mortuarium

Onze oprechte deelneming met het verlies van uw dierbare. Wij wensen u heel veel sterkte in deze intense periode. Een emotionele tijd breekt aan en er komt veel op u af. Ook allerlei praktische zaken.

Aan alle diensten die ons mortuarium levert zijn kosten verbonden, zoals ook bij een uitvaartondernemer gebruikelijk is. Heeft u een uitvaartverzekering? Dan worden sommige kosten vergoed. Vraag uw uitvaartondernemer hier op tijd naar zodat u kunt voorkomen dat er extra kosten worden gemaakt.

Wij vinden het belangrijk dat u de mogelijkheid krijgt om te helpen met de laatste verzorging. U kunt dat met behulp van uw uitvaartondernemer of met de mortuariummedewerk(st)er doen. U kunt hiervoor contact met de uitvaartondernemer opnemen, hij maakt dan een afspraak met ons. 

U als familie/nabestaanden heeft ook het recht om af te wijken van de noodzakelijke zorg. In dat geval moet door de nabestaanden meteen na het overlijden een uitvaartondernemer worden ingeschakeld, zodat deze uw dierbare binnen 3 uur na overlijden overbrengt naar de door u gewenste locatie. 

Tarieven mortuarium

Overbrenging van een overledene gaat altijd via het mortuarium van Ziekenhuis Gelderse Vallei en niet via een verpleegafdeling. Wordt een overledene door de uitvaartondernemer opgehaald buiten de werktijden van de medewerkers van ons mortuarium, dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Er gelden hiervoor vaste tarieven die jaarlijks worden aangepast. Een overzicht van de tarieven vindt u onder het kopje 'kosten en vergoedingen' op deze pagina. 

Openingstijden door de week:

Maandag t/m vrijdag 08:00 – 16:00 uur

08:00 – 16:00 uur
Binnen deze tijden is het mogelijk voor u als uitvaartondernemer een overledene op te halen.
08:00 – 15:00 uur
Binnen deze tijden is het mogelijk om met of zonder familie te kleden en te kisten.
Buiten deze tijden om is het niet meer mogelijk om van onze diensten gebruik te maken.

Openingstijden in het weekend:

Zaterdag , zondag en feestdagen 09:00 – 12:00 uur

Buiten deze openingstijden is het niet mogelijk om een overledene op te halen of binnen te brengen.

Neem hiervoor van te voren telefonisch contact op met het mortuarium om een afspraak te maken. Dit is mogelijk via het volgende telefoonnummer: 0318-435627

In het weekend is de dienstverlening beperkt. Dit betekent:

  • geen rituele wassing
  • niet kleden met familie
  • alleen met brancard afhalen