Neonatologie afdeling (pasgeborene)

Met wie krijgt u te maken op de neonatologie afdeling? Er werken veel verschillende medewerkers met hun eigen taken en verantwoordelijkheden.

Kinderartsen, arts-assistenten en co-assistenten

De kinderartsen beheersen de kindergeneeskunde in de volle breedte. Ze werken voor alle kinderen van 0 tot en met 17 jaar die op de kinder- en jeugdafdeling liggen. Ook de couveuseafdeling is hier een onderdeel van.

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een opleidingsziekenhuis. Daarom werken er ook arts-assistenten en co-assistenten in ons team. Zij staan onder verantwoordelijkheid van de kinderarts en de zaalarts.

Kinderverpleegkundigen

Er werken ongeveer 25 speciaal opgeleide kinder-/neonatologieverpleegkundigen. Zij zijn ook opgeleid in het verplegen van kraamvrouwen. Ook werken er kinderverpleegkundigen in opleiding op de afdeling.

Medisch pedagogisch zorgverleners

Deze zorgverleners kunnen u en uw baby ondersteunen en adviseren. Zij ondersteunen uw baby bij de eventuele bloedafname om 8.00 uur. Zij geven uw baby wat sucrose (suikerwater) en zorgen samen met u dat uw kindje zich comfortabel voelt. Zij kunnen u tips en adviezen geven over het troosten van uw baby.

Ook kunnen de medisch pedagogisch zorgverlener u begeleiden door middel van videobeelden. Deze methode heet Video Interactie Begeleiding. VIB kan u helpen uw zelfvertrouwen te behouden of te vergroten in de omgang met uw baby.

Zorgassistenten

De zorgassistenten ondersteunen de kinderverpleegkundigen. Zo maken ze bijvoorbeeld de voedingen voor de baby’s klaar. Ze houden ook de voorraden in alle kamers bij.

Overige medewerkers

Voor de zorg rond uw baby staan verschillende medewerkers voor u klaar. Zoals de lactatiekundige, logopedist, fysiotherapeut of maatschappelijk werker.