Operatiekamers (OKC)
Op het moment dat alle controles uitwijzen dat de vitale lichaamsfuncties (zoals ademhaling en hartslag) weer stabiel zijn en de pijnstilling goed geregeld is, gaat de patiënt terug naar de afdeling om verder te herstellen. Tevens is het mogelijk dat de patiënt 1 nacht blijft. Dit is afhankelijk van de voorgeschiedenis van de patiënt en/of de aard van de operatie.
Web Content Viewer
Component Action Menu- ${title}
Het verblijf op de recovery betekent voor de patiënt meer veiligheid en comfort. De patiënt verblijft gemiddeld 1 tot 3 uur op de deze afdeling. In deze periode bewaakt het recoveryteam de vitale functies, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde bewakingsapparatuur.
OK-complex
Per dag worden op de OK 50 tot 70 operaties uitgevoerd. Dat komt neer op 16.500 operaties per jaar. Op de recovery zijn 13 bedden beschikbaar: 9 recovery bedden en 4 Pacu bedden, waaronder 1 beademingsplaats. In het ziekenhuis worden in principe alle soorten operaties uitgevoerd, met uitzondering van hart- en hersenoperaties. Op de OK zijn 10 operatiekamers.
OK-team
Op deze afdeling werken circa 170 mensen. Het team bestaat uit:
- anesthesiemedewerkers en operatieassistenten
- recovery- en holdingverpleegkundigen
Kwaliteit operatiekamers
De OK voldoet aan de strengste eisen en is voorzien van de meest moderne apparatuur. Dit om de beste zorg en kwaliteit te waarborgen. Medewerkers op de OK zijn goed op elkaar ingespeeld om kwalitatief hoogwaardig en efficiënt te kunnen werken.
Kwaliteit recovery
Op de afdeling recovery wordt gewerkt volgens het model van integrerende verpleging. Wij stellen de patiënt centraal in ons verpleegkundig handelen en zetten ons ervoor in om de kwaliteit van de verpleegkundige zorg te blijven verbeteren.
Als recoveryteam werken we zo goed en effectief mogelijk samen met collega’s van andere afdelingen.
Belangrijke instrumenten daarbij zijn:
- patiëntentoewijzing
- methodisch verpleegkundig handelen
- goede overlegstructuur
- heldere communicatie