Orthopedie

Veel patiënten komen naar Ziekenhuis Gelderse Vallei voor een nieuwe heup of knie. Voor een goed herstel is het belangrijk om zo snel als verantwoord is weer in beweging te komen. Daarvoor ontwikkelden orthopeden samen met fysiotherapeuten 'Actief Herstel'.

Actief Herstel betekent dat we uw conditie al voor de operatie in kaart brengen, zodat we u na de operatie goed kunnen begeleiden. Tijdens het Actief Herstel spreekuur krijgt u informatie en individueel advies om te zorgen dat u zo fit mogelijk de operatie in gaat. Ook wordt uw thuissituatie in kaart gebracht zodat ruim van te voren eventuele thuiszorg of een revalidatie plek geregeld kan worden. Onze fysiotherapeuten zullen ook met u het gebruik van krukken na de operatie gaan oefenen. Het kan zijn dat u minder fit bent en dat dit het herstel in de weg kan zitten. Bij de individuele screening beoordelen we, samen met u, of dit het geval is.

Wij adviseren een familielid of kennis mee te nemen voor dit spreekuur om allerlei praktische informatie met u door te nemen. Er is ruim de tijd voor eventuele vragen.

Trainen met de fysiotherapeut

Bent u inderdaad minder fit, dan adviseren wij u om te gaan trainen met een (netwerk) fysiotherapeut bij u thuis. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een sterk samenwerkingsnetwerk met fysiotherapeuten uit de regio. De werkwijze van Actief Herstel is met hen afgestemd.

Screening-actief-herstel
Screening Actief Herstel
Afspelen
Actief Herstel