Kindergeneeskunde polikliniek

De polikliniek kindergeneeskunde is er voor pasgeborenen, peuters, kleuters en oudere kinderen tot en met 17 jaar. Ouders en kinderen kunnen vertrouwen op de kennis en ervaring van onze kinderartsen.

Wat doen we?

Kindergeneeskunde behandelt zieke kinderen. Als een kind ziek is, heeft dat gevolgen voor het hele gezin. Wij denken zo goed mogelijk met u mee. In onze behandeling staat het kind centraal. Wij betrekken de ouders bij alle stappen. Ouders en kind zien zoveel mogelijk dezelfde arts en dezelfde gespecialiseerd verpleegkundige.

Kindergeneeskunde: onderdelen

De afdeling kindergeneeskunde bestaat uit de volgende onderdelen:  

Speelruimte en activiteiten

Op onze kinderafdeling is een speelkamer. Voor alle leeftijden zijn hier spelletjes, speelgoed, knutselmateriaal, boeken, een Wii en een speelkoffer van de Cliniclowns te vinden. Deze ruimte is echt bedoeld om te spelen. Hier worden geen medische handelingen gedaan. Een keer per week brengen de Cliniclowns een bezoek aan de afdeling.

Samenwerking met Prinses Maxima Centrum bij kinderkanker

Het Prinses Maxima Centrum (PMC) in Utrecht is gespecialiseerd in kanker bij kinderen. Ziekenhuis Gelderse Vallei is 1 van de 14 shared care ziekenhuizen van het PMC. Lees hier meer over de shared care kinderoncologie.

De patiënt vertelt

Lees de ervaringen van onze patiënten. Ilane de LIgny (9), kreeg blaastraining op de polikliniek kindergeneeskunde.

'Ik wil wel iets zeggen over mijn training. Ik leerde dingen waardoor mijn blaas groter is geworden.’