Preoperatieve polikliniek

Welke vorm van verdoving voor u het meest geschikt is, hangt af van uw leeftijd, uw lichamelijke conditie, medicijngebruik en het soort operatie dat u krijgt. Als u eigen wensen heeft, kunt u die uiteraard aan ons voorleggen. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Uitgebreide informatie over welke vormen er mogelijk zijn bij uw operatie vindt u in de ‘Keuzehulp Anesthesiologie’. Deze keuzehulp is ingedeeld naar het type operatie. In het tabblad ‘Keuzehulp per type operatie’ kiest u eerst welk soort operatie u krijgt. Daarna krijgt u de keuzes van verdoving (anesthesie) en pijnstilling te zien die passen bij uw operatie. In de keuzehulp vindt u daarnaast:

  • tabellen met de voor en nadelen (o.a. complicaties, bijwerkingen) van al deze soorten van verdoving en pijnstilling helder op een rij
  • tabellen met 'keuzehulpvragen'. Deze vragen helpen u goed na te denken over de soort(en) verdoving en pijnstilling die u het liefst zou willen

In de folder 'Verdoving (anesthesie) bij volwassenen' leest u meer informatie over uw bezoek aan de preoperatieve polikliniek, de uitslaapkamer/PACU en pijnbehandeling na de operatie. Ook staat er beschreven wat u moet doen bij klachten als u thuis bent.