Sportgeneeskunde

De afdeling sportgeneeskunde is onderdeel van Sports Valley, het sportmedisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De afdeling biedt sportmedische diagnostiek, begeleiding en behandeling op maat aan alle sporters.

Sportgeneeskunde

Op de afdeling algemene sportgeneeskunde kunt u terecht voor een consult voor sportblessures, inspanningsgebonden klachten of een sportmedisch onderzoek (vroeger: sportkeuring) bij een sportarts. Ook mensen met een chronische aandoening die weer willen bewegen, kunnen bij ons terecht voor beweegadvies.

Aandachtsgebieden sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde richt zich vooral op de volgende aandachtsgebieden:

  • diagnostiek en behandeling van sportblessures
  • inspanningsgebonden klachten (bijvoorbeeld kortademigheid bij inspanning)
  • sportmedisch onderzoek met eventueel een inspanningstest (vroeger: sportkeuring)
  • begeleiding van chronisch zieken die meer willen bewegen

Werkwijze bij eerste afspraak bij de sportarts

Voor een eerste afspraak kan uw huisarts u doorverwijzen naar de sportarts. Als u op de polikliniek sportgeneeskunde komt, bespreekt u met de sportarts uw klachten. Vervolgens zal de sportarts een lichamelijk onderzoek doen.

Voor controle of om een diagnose te kunnen stellen, is soms laboratoriumonderzoek, radiologisch onderzoek of ander onderzoek nodig. Wij werken binnen Sports Valley nauw samen met de afdeling orthopedie, radiologie en andere medisch specialisten in Ziekenhuis Gelderse Vallei die affiniteit hebben met sport.

Sports Valley, het sportmedisch centrum

De afdeling sportgeneeskunde is onderdeel van Sports Valley, het sportmedisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij Sports Valley staat een team van verschillende artsen en zorgverleners voor u klaar. Zij bieden sportmedische diagnostiek, behandeling en begeleiding aan sporters, topsporters en mensen die meer willen bewegen.