TIA polikliniek

U komt naar de polikliniek op verdenking van een TIA. Dit is een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen wat een korte beroerte geeft. U kunt meestal binnen 2 werkdagen bij ons terecht. Wij plannen alle onderzoeken op 1 ochtend. U krijgt direct de uitslag en een behandelplan.

Wat kunt u verwachten op de TIA polikliniek?

Uw huisarts meldt u aan op verdenking van een TIA. Dit staat voor Transient Ischaemic Attack. Zodra de verwijzing bij ons binnen is, ontvangt u een oproep om naar de polikliniek te komen.

U bent minimaal een ochtend bij ons in het ziekenhuis en krijgt verschillende onderzoeken:

Niet iedereen krijgt alle onderzoeken. Zijn uw onderzoeken achter de rug, dan gaat u naar de neuroloog voor de uitslag en een behandelplan. Patiënten kunnen meestal rond 12.30 uur weer naar huis.

Voorbereiding op de TIA polikliniek

De ochtend begint met bloedonderzoek. Daarvoor moet u nuchter zijn. Op de dag van het onderzoek eet, drinkt of rookt u niet meer vanaf middernacht. Is het bloedonderzoek gedaan, dan krijgt u op de polikliniek een ontbijt. Trek vooral gemakkelijke kleding aan. Dat is handig met het aan- en uitkleden voor de verschillende onderzoeken.

Medicatie aanpassen

U mag ook geen medicatie innemen vanaf middernacht op de dag van het onderzoek. Gebruikt u medicatie, dan neemt u die na het bloedprikken in. Heeft u diabetes en gebruikt u insuline? Spuit 's ochtends thuis géén insuline. Na het ontbijt in het ziekenhuis spuit u de halve dosering van wat u normaal aan insuline spuit.

Neem iemand mee

Alle onderzoeken en afspraken stemmen we zoveel mogelijk op elkaar af. Maar soms moet u even wachten. Wij adviseren om iets mee te nemen dat op de rustige momenten voor afleiding kan zorgen. Het is ook goed om iemand mee te nemen die u begeleidt naar alle onderzoeken.