Topsportgeneeskunde (Sports Valley)

De afdeling topsportgeneeskunde is onderdeel van Sports Valley, het High Performance Medical Centre van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De afdeling biedt u sportmedische diagnostiek, begeleiding en behandeling op maat.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met: (0318) 43 43 50. U heeft hiervoor altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. De huisarts kan u verwijzen naar Sports Valley via sportgeneeskunde en orthopedie.

Snelle diagnostiek

Op de afdeling Topsportgeneeskunde bieden wij snelle diagnostiek en behandeling van blessures voor topsporters. Het is vrijwel altijd mogelijk om binnen 24 uur in contact te komen met een topsportarts. Afhankelijk van de situatie kan de topsporter dezelfde dag en anders binnen enkele dagen terecht op het spreekuur. In samenwerking met het Radiologisch Centrum Topsport bieden wij snelle toegang tot aanvullende diagnostiek (röntgenfoto, echo of MRI). Ook is er een gezamenlijk spreekuur met de orthopedie, zodat u snel bij de juiste medisch specialist terechtkunt.

Aandachtsgebieden topsportgeneeskunde

Topsportgeneeskunde richt zich specifiek op:

  • diagnostiek en behandeling van blessures (voor A-sporters binnen 24 uur)
  • topsportanalyse NOC-NSF, keuring voor topsporters
  • inspanningsfysiologie (inspanningstest met ademgasanalyse)
  • sportmedische begeleiding, spreekuur Sportcentrum Papendal en 'on the road' op EK's, WK's en Olympische Spelen

Werkwijze bij eerste afspraak

Voor een eerste afspraak kan uw huisarts u doorverwijzen naar de sportarts. Als u op de polikliniek topsportgeneeskunde komt, bespreekt u met de sportarts uw klachten. Vervolgens doet de sportarts een lichamelijk onderzoek.

Afhankelijk van de werkdiagnose is soms laboratoriumonderzoek, radiologisch onderzoek (zoals een röntgenfoto, echo of MRI) of ander onderzoek nodig. Wij werken nauw samen met het Radiologisch Centrum Topsport, orthopeden die zich hebben gespecialiseerd in sportletsel en andere medisch specialisten binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei die affiniteit hebben met topsport.

Sports Valley

De afdeling sportgeneeskunde is onderdeel van Sports Valley, het High Performance Medical Centre van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij Sports Valley staat een interdisciplinair team van specialisten voor u klaar. Zij bieden sportmedische diagnostiek, behandeling en begeleiding.

Referenties

Rafael Raap, atleet: 'Petra Groenenboom heeft veel verstand van topsport, zij begrijpt mij, ooit was ze zelf topsporter, dat is fijn! En in combinatie met haar kennis van menselijk lichaam helpt ze mij om van mijn blessure af te komen.'

Hoog bezoek op de afdeling topsportgeneeskunde
Hoog bezoek op de afdeling