Op de juiste manier van blessure afkomen

Rafael Raap is topsportatleet. Zijn ambitie is meedoen aan de Olympische Spelen, het liefst in 2020 en anders in 2024. Rafael traint de 10 onderdelen van de meerkamp* op Papendal in Arnhem, waar hij doordeweeks woont. Ter voorbereiding op het zomerseizoen ging Rafael op trainingskamp naar Florida. Helaas moest hij voortijdig terugkeren vanwege een blessure aan zijn voet.

De juiste mentaliteit

Voor die blessure bezocht hij topsportarts Petra Groenenboom in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Rafael: ‘Ik ken Petra van Papendal, zij werkt daar onder andere voor de Atletiekunie. Petra heeft veel verstand van topsport, zij begrijpt mij, ooit was ze zelf topsporter, dat is fijn! En in combinatie met haar kennis van het menselijk lichaam helpt ze mij om van mijn blessure af te komen.'

Gericht herstellen

Dit doet Petra niet alleen. Samen met sportradioloog, Jacco Spermon van het Radiologisch Centrum Topsport werden de MRI beelden uit Florida bekeken en besloten zij om een nieuwe MRI te laten maken om de blessure nog beter in kaart te brengen. Met deze gegevens wordt een revalidatieprogramma op maat opgesteld, zodat Rafael goed en hard kan werken aan zijn herstel.


* Een meerkamp bestaat uit 10 onderdelen, nl: 100m sprint, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 400m sprint, 110m hordelopen, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en 1500m hardlopen.