Let op: Wij hebben tijdelijk geen spreekuur meer in de polikliniek Barneveld. De aanleiding betreft het teruggelopen aantal klanten door de huidige coronacrisis. Wij zijn nog wel op maandagochtend en donderdagmiddag telefonisch bereikbaar. Telefoon: (0318) 43 4890. Onze excuses voor het ongemak. 

Travel Clinic Vivre

Travel Clinic Vivre verzorgt alle vaccinaties en adviezen die u nodig heeft voor uw reis. Gaat u op reis buiten West-Europa, dan kunt u bij ons terecht voor een advies op maat en de daarbij behorende vaccinaties en recepten.

Voorbereid op reis

Gaat u op reis buiten West-Europa? Of het nu gaat om een vakantie of een zakenreis; u kunt bij ons terecht voor de noodzakelijke vaccinaties en adviezen voor een gezond verblijf in verre oorden. Na een bezoek aan Travel Clinic Vivre gaat u goed voorbereid op reis!

Travel Clinic Vivre werkt volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en staat onder directe leiding van dr. M.A. Schouten, arts-microbioloog, reizigersgeneeskundige en tropenarts. Samen met een team van reizigersverpleegkundigen en polikliniekassistenten adviseert hij u bij uw voorgenomen reis.

Landelijk advies i.v.m. coronavirus

U kunt het landelijke advies raadplegen via:

Nieuw advies Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)

Filipijnen en Maleisië zijn toegevoegd aan de landen in de hoogste risicocategorie voor de verspreiding van het poliovirus. Het verscherpte beleid gold tot op heden alleen voor Papoea-Nieuw-Guinea, Indonesië, Myanmar, Pakistan, Afghanistan, Somalië en Nigeria. De verspreiding van het poliovirus is een ‘Public Health Emergency of International Concern’.

Advies

Voor Filipijnen, Maleisië, Indonesië, Myanmar, Pakistan, Afghanistan en Nigeria geldt:

  • Aan alle reizigers (ook kinderen) die langer dan vier weken in deze landen verblijven moet de laatste poliovaccinatie minder dan 12 maanden voordat men het land verlaat gegeven zijn.
  • Vaccinatie tegen polio is voor deze landen een internationaal verplichte vaccinatie (IHR, 2005).

Waarom een extra polio (DTP) vaccinatie halen als je DTP vaccinatie nog geldig is?

De WHO stelt deze vaccinatie verplicht aan alle reizigers die langer dan 4 weken naar deze gebieden gaan. De polio vaccinatie moet niet langer dan 12 maanden voorafgaand aan de datum van vertrek uit het land gegeven zijn.

De vaccinatie is bedoeld om verspreiding van het poliovirus te voorkomen. Het polio virus wordt uitgescheiden via de ontlasting. Via het riool en onder onhygiënische omstandigheden via besmet drinkwater, voedsel en direct contact kan het virus verspreid worden. Een persoon die immuun (beschermd) is door vaccinatie, zal zelf niet ziek worden maar kan wel het poliovirus meenemen in het maag-darm kanaal en verspreiden. Een recente booster vaccinatie voorkomt dit.

Afspraak maken

Travel Clinic Vivre houdt spreekuur in Ede en Barneveld. Wij ontvangen cliënten uit Ede, Bennekom, Wageningen en Barneveld, maar ook uit Amersfoort, Harderwijk en Putten. De kosten van het consult en de vaccinaties zijn altijd voor uw eigen rekening. Wij kunnen deze niet bij de zorgverzekeraar declareren. Dit kunt u eventueel zelf doen bij uw zorgverzekeraar, als dat in uw polisvoorwaarden staat. U kunt alleen met PIN betalen.

  • Klik hier om online een afspraak te maken voor de locatie Ede
  • Klik hier om online een afspraakt te maken voor de locatie Barneveld 

De reizigersverpleegkundigen geven ook advies en vaccinaties aan groepen. Dit kan op locatie, bijvoorbeeld bij bedrijven, scholen of sportteams. Belt u voor meer informatie over de mogelijkheden met telefoonnummer (0318) - 43 48 90.