Urologie
De afdeling urologie houdt zich bezig met de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen:
Web Content Viewer
- ${title}
- nieren
- urineleiders
- urineblaas
- plasbuis
- prostaat
- zaadballen
- zaadblaasjes
- zaadleiders
Klachten
Ongeveer 33 procent van alle patiënten die bij de uroloog komen, heeft klachten aan de urinewegen. Zoals nierstenen en blaasontstekingen of kwaadaardige aandoeningen zoals blaas-, en nierkanker. Deze aandoeningen komen voor bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast komen mannen bij de uroloog voor klachten aan de mannelijke geslachtsorganen, zoals prostaatkanker.
Werkwijze urologie
De uroloog onderzoekt en opereert. Soms bestaat de behandeling uit medicijnen. Vaak voeren we een operatie uit. Dat doen we steeds vaker met een kijkbuis. Dit heet laparoscopie. We voeren operaties uit op de polikliniek of op de operatiekamer.
Speerpunten
De afdeling urologie biedt kwalitatief hoogwaardige medische zorg. We vinden het belangrijk dat u zich bij ons gehoord en gezien voelt. Wij nemen de tijd voor u en leggen de informatie begrijpelijk uit. We werken actief aan nieuwe ontwikkelingen. We werken met de beste apparatuur en de nieuwste technieken. Zo opereren we bijvoorbeeld bepaalde aandoeningen met een laser.
Samenwerking
Wij werken nauw samen met andere specialisten in onder andere het Bekkenbodemcentrum en A.R.T.Z. Oncologisch Centrum. Zo bieden we u complete en multidisciplinaire zorg op hoog niveau. Daardoor wordt u zo snel en zo goed mogelijk geholpen.
Web Content Viewer
- ${title}
Ervaringen van patiënten
Het verhaal van Martin Hardeman
'Ik had zo’n prettige relatie met de arts. We hadden echt een klik, we voelden elkaar aan. Dat maakte de behandeling zoveel meer ontspannen.’ Lees zijn hele verhaal.
Het verhaal van Kees Hoogeveen
Kees is vol lof over het team van Ziekenhuis Gelderse Vallei en raadt anderen in een vergelijkbare situatie aan om opereren niet uit te stellen: ‘Stop met twijfelen en laat het doen! ’Lees zijn hele verhaal.
Web Content Viewer
- ${title}
![Warning Warning](/PA_WCMLRingPortJSR286/images/iconWarningLarge.gif)
Warning
No content found for: portal site/z6_000000000000000000000000a0/z6_7i0aho02k84g10abmqqbm71001/z6_7i0aho02k8af00abjpm1he10h2/z6_7i0aho02kog700aroi47n71067/z6_6012hhk0no9d30a7hddp193104/media folder
Web Content Viewer
- ${title}
Web Content Viewer
- ${title}
Rechten en plichten (WGBO): Kind en ziekenhuis
Web Content Viewer
- ${title}
Rechten en plichten (WGBO): Kind en ziekenhuis
Wie beslist er eigenlijk wat het beste voor je is als je ziek bent? Moet er rekening worden gehouden met jouw mening? Knappe koppen hebben een speciale wet gemaakt, de WGBO, waarin dat allemaal wordt geregeld. In die wet staat dat je altijd recht hebt op informatie en dat de dokter voor elk onderzoek en voor elke behandeling toestemming moet vragen. Of alleen je ouders toestemming moeten geven, jullie samen of alleen jij hangt van je leeftijd af.*
* deze tekst is afkomstig van Kind en Ziekenhuis