Vaatdiagnostiek

Vaatdiagnostiek heeft verschillende aandachtsgebieden op het gebied van onderzoeken.

Spatader zorgpad

De afdeling vaatdiagnostiek is onderdeel van het zorgpad varices. Varices is de Latijnse naam voor spatader. Bij het eerste consult start u met een duplex onderzoek op de afdeling vaatdiagnostiek. Aansluitend op het onderzoek heeft u een afspraak met de physian assistent vaat. Hij of zij is gespecialiseerd in spataderproblematiek en stelt, in overleg met u, het behandelplan op. U krijgt gelijk een afspraak mee voor behandeling.

Dialyse shunt

Wanneer u een dialyse shunt nodig heeft, worden de bloedvaten gecontroleerd op geschiktheid. Dit gebeurt door middel van een duplex onderzoek. Op deze manier maakt de vaatchirurg een behandelplan voor het aanleggen van de dialyse shunt. Na aanleg van de shunt blijft u met enige regelmaat onder controle op de afdeling vaatdiagnostiek.

TIA dagbehandeling

De afdeling vaatdiagnostiek neemt deel in de TIA dagbehandeling. Tijdens de dagopname worden er verschillende onderzoeken gedaan, waaronder een duplex onderzoek van de halsvaten. Tijdens het duplex onderzoek wordt er gekeken naar de halsslagaders om uit te sluiten of de slagader richting de hersenen een vernauwing of een verstopping bevat.