Verloskunde

We gaan verbouwen! Er staat een verbouwing gepland op de afdelingen C3 en C4: verloskunde, kraamafdeling, kinder- en jongerenafdeling, kinderdagbehandeling en de afdeling neonatologie. Zodra de data bekend zijn, worden deze ook op deze pagina getoond.

Toen we in 2000 op onze huidige afdelingen terecht kwamen, was alles mooi en nieuw. Inmiddels zijn de concepten van toen verouderd en achterhaald. De hoogste tijd om te gaan verbouwen! Hieronder vind je een aantal tekeningen van de nieuwbouw om alvast een beeld te krijgen. 

Mensgerichte zorg staat centraal in de nieuwbouw. Er is veel aandacht voor zowel patiënt als familie. Er komen overal moderne, ruime en lichte eenpersoonskamers waardoor er meer rust is voor de patiënt en er meer ruimte op de kamer is voor het gezin/de familie. Op de kraamafdeling, afdeling neonatologie en de kinder- en jongerenafdeling is het straks voor ouders en partners altijd mogelijk om te blijven slapen. De nieuwe ruimtes krijgen meer (dag)licht en er wordt een huiselijke sfeer gecreëerd, bijvoorbeeld met verschillende plekken om te zitten of te spelen, zoals een tienerlounge op de kinderafdeling.

Helpt u ons Vrouw Moeder Kind centrum mooi maken?

Het is mogelijk om ons (nieuwe) vrouw-, moeder-, kindcentrum te steunen. Er zijn namelijk wensen genoeg! Zo willen we nog heel graag een bevalbad (verloskunde), buidelstoelen (neonatologie) en een digitaal aquarium (kinderafdeling). 

Op onze pagina van het Vriendenfonds leest u meer informatie over deze lopende projecten.