Voortplantingsgeneeskunde (fertiliteit)

Je gaat er meestal niet vanuit, maar soms lukt het niet om zwanger te worden. Wat kan daarvan de reden zijn? En hoe dan verder? Bij de polikliniek voortplantingsgeneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunt u terecht met een onvervulde kinderwens.

In de periode van 19 december t/m 3 januari zijn er geen fertiliteitsbehandelingen mogelijk.

IVF: er is nog steeds een beperkte capaciteit voor IVF behandelingen, maar u kunt zich weer aanmelden voor de start van een IVF/ICSI cyclus. Aanmelden is helaas geen garantie dat u ook daadwerkelijk kunt starten in die maand.

We willen zo veel mogelijk behandelingen door laten gaan. I.v.m. de geldende maatregelen rondom het coronavirus vragen we u om bij echocontroles alleen te komen (geen partner, geen kinderen). Bij gesprekken en een 1e zwangerschapsecho is de partner wel welkom.

Let op! Voor nieuwe intakes geldt een wachttijd van enkele maanden.

Voor onze bereikbaarheid wijzen we u op de aangepaste regels, zie hieronder.

Aangepaste regels bereikbaarheid

Telefonische bereikbaarheid

Elke werkdag (ma t/m vr) van 8.30 uur tot 11.00 uur zijn wij bereikbaar op (0318) 43 51 55. Indien de assistente bezig is, kan zij niet altijd direct opnemen. Probeert u het op een later moment nog een keer? In dringende gevallen kunt u ook tijdens kantoortijden (van ma t/m vr, van 8.00 tot 17.00 uur) bellen met (0318) 43 43 45. Hier kunt u het keuzemenu volgen. 

Stel uw vraag per mail, wij bellen u terug

Om zoveel mogelijk mensen te woord te kunnen staan, vragen we u om zoveel mogelijk per mail (poliVPG@zgv.nl) te laten weten dat u gebeld wilt worden over een afspraak of uitslag. De assistente belt u zo spoedig mogelijk terug. Vermeld in de mail duidelijk uw naam, geboortedatum en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.  

Persoonlijke en zorgvuldige begeleiding

Ongewenste kinderloosheid is vaak een beladen en emotioneel onderwerp. Dit vraagt om een zorgvuldige benadering. Onze polikliniek is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van vruchtbaarheidsstoornissen. Een klein team begeleidt u en uw partner. Dit doen wij op professionele en persoonlijke wijze. Wij doen ons best voor uw maximale kans op een zwangerschap.

Team voortplantingsgeneeskunde

Het team voortplantingsgeneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei bestaat uit twee gynaecologen, twee fertiliteitsartsen, een verpleegkundig specialist en drie assistenten. Een maatschappelijk werker en een medisch psycholoog horen ook bij onze polikliniek. Als er specifieke zorg nodig is, wordt u verwezen naar andere zorgprofessionals of andere klinieken.

Freya Pluim voor fertiliteitszorg

Onze fertiliteitspolikliniek heeft wederom de Freya Pluim ontvangen. Freya is de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Dit betekent dat onze zorg voldoet aan de hoge kwaliteitscriteria die zij opstellen.

Zwanger worden

Wie zwanger wil worden, hoopt natuurlijk dat dit snel gebeurt. Maar soms laat een zwangerschap een jaar of langer op zich wachten. Dan kan onze polikliniek voortplantingsgeneeskunde helpen met behandelingen.

Behandelingen

Na onderzoek stellen we een individueel behandelplan op. Soms is afwachten de meest kansvolle behandeling. In andere gevallen kan een behandeling ingezet worden om de kans op zwangerschap te vergroten.

Afwachtend beleid

Soms is de kans op een spontane zwangerschap nog heel goed. Als we inschatten dat dat bij u het geval is, spreken we een zogenoemd afwachtend beleid af. We geven de natuur nog een periode de kans om een spontane zwangerschap te laten ontstaan. Om de spontane kans te vergroten, krijgt u adviezen over onder meer leefstijl.

Ovulatie inductie behandeling

Soms ligt de oorzaak (onder meer) in een onregelmatige menstruatiecyclus. Dan proberen we met medicijnen de cyclus te regelen. Meestal proberen we eerst om met tabletten een eisprong uit te lokken en zo de cyclus regelmatiger te krijgen. Als dit niet lukt, dan proberen we met hormooninjecties om een eisprong uit te lokken.

Andere behandelingen van fertiliteit: