Voortplantingsgeneeskunde (fertiliteit)

Je gaat er meestal niet vanuit, maar soms lukt het niet om zwanger te worden. Wat kan daarvan de reden zijn? En hoe dan verder? Bij de polikliniek voortplantingsgeneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunt u terecht met een onvervulde kinderwens.

IVF: Vanaf 1 juni mogen we weer in beperkte mate IVF behandelingen gaan doen. Paren die hier voor in aanmerking komen, krijgen van ons telefoon over verdere planning. Als alles goed gaat kunnen paren vanaf 1 juli zich weer aanmelden voor cryo-terugplaatsingen.

IUI: Er is nog geen duidelijkheid wanneer we weer met IUI kunnen starten. Dit heeft te maken met de beschikbare ruimte en capaciteit van de poli en het lab, omdat we rekening moeten houden met de 1,5 meter regel. Zodra we wel met IUI kunnen starten, melden we dat op deze pagina.

Ovulatie-inductie: behandelingen zijn inmiddels weer opgestart, u kunt hiervoor een afspraak maken.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr van 8.30 -11.00 uur via (0318) 43 51 55.

Persoonlijke en zorgvuldige begeleiding

Ongewenste kinderloosheid is vaak een beladen en emotioneel onderwerp. Dit vraagt om een zorgvuldige benadering. Onze polikliniek is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van vruchtbaarheidsstoornissen. Een klein team begeleidt u en uw partner. Dit doen wij op professionele en persoonlijke wijze. Wij doen ons best voor uw maximale kans op een zwangerschap.

Team voortplantingsgeneeskunde

Het team voortplantingsgeneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei bestaat uit twee gynaecologen, twee fertiliteitsartsen, een verpleegkundig specialist en drie assistenten. Een maatschappelijk werker en een medisch psycholoog horen ook bij onze polikliniek. Als er specifieke zorg nodig is, wordt u verwezen naar andere zorgprofessionals of andere klinieken.

Freya Pluim voor fertiliteitszorg

Onze fertiliteitspolikliniek heeft wederom de Freya Pluim ontvangen. Freya is de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Dit betekent dat onze zorg voldoet aan de hoge kwaliteitscriteria die zij opstellen.

Zwanger worden

Wie zwanger wil worden, hoopt natuurlijk dat dit snel gebeurt. Maar soms laat een zwangerschap een jaar of langer op zich wachten. Dan kan onze polikliniek voortplantingsgeneeskunde helpen met behandelingen.

Behandelingen

Na onderzoek stellen we een individueel behandelplan op. Soms is afwachten de meest kansvolle behandeling. In andere gevallen kan een behandeling ingezet worden om de kans op zwangerschap te vergroten.

Afwachtend beleid

Soms is de kans op een spontane zwangerschap nog heel goed. Als we inschatten dat dat bij u het geval is, spreken we een zogenoemd afwachtend beleid af. We geven de natuur nog een periode de kans om een spontane zwangerschap te laten ontstaan. Om de spontane kans te vergroten, krijgt u adviezen over onder meer leefstijl.

Ovulatie inductie behandeling

Soms ligt de oorzaak (onder meer) in een onregelmatige menstruatiecyclus. Dan proberen we met medicijnen de cyclus te regelen. Meestal proberen we eerst om met tabletten een eisprong uit te lokken en zo de cyclus regelmatiger te krijgen. Als dit niet lukt, dan proberen we met hormooninjecties om een eisprong uit te lokken.

Andere behandelingen van fertiliteit: