Afspraak maken of wijzigen

Wilt u een afspraak maken voor een onderzoek, een behandeling of een bezoek aan een arts? Of wilt u uw afspraak aanpassen, verzetten of afzeggen? Op deze pagina leest u hoe u dit gemakkelijk kunt doen.

Benieuwd wanneer uw operatie gepland staat? Wij bellen u als uw operatiedatum bekend is. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met het ziekenhuis. Lees meer over mogelijk langere wachttijden.

Doorverwijzing 

Voor het maken van een eerste afspraak heeft u een verwijzing nodig van een verwijzend arts, zoals uw huisarts. Dit kan een papieren verwijsbrief zijn of een digitale verwijzing via ZorgDomein. Heeft u geen verwijzing? Dan kunt u geen afspraak maken.

Informatie over een verwijzing

Maken of wijzigen 

Heeft u dringend medische zorg nodig? Dan vindt u hier informatie over spoedzorg.

Afspraak maken of wijzigen via de telefoon

U kunt voor het maken of wijzigen van een afspraak bellen naar onze patiëntenservice via (0318) — 43 43 45.

Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00  17.00 uur bereikbaar. Wanneer u belt, is het mogelijk dat u even moet wachten voordat u iemand aan de telefoon krijgt. 

Bloedprikken

Afspraak maken voor bloedprikken (MijnZGV) 

Wilt u een afspraak maken voor bloedprikken? Dit kan via MijnZGV. Mocht dit niet lukken, dan kunt u kiezen om een online verzoek in te dienen of ons te bellen.


Bevestiging 

U ontvangt op meerdere momenten een bevestiging van uw afspraak:

  • Op de dag dat de afspraak wordt gemaakt krijgt u een bevestiging op het door u opgegeven e-mailadres. Als u geen e-mailadres heeft, volgt de bevestiging per post.
  • 4 dagen voor de afspraak krijgt u een afspraakherinnering per e-mail.
  • 2 dagen voor uw afspraak krijgt u een afspraakherinnering per sms (indien ingesteld).

Let op: per afspraak wordt een bevestiging / herinnering gestuurd. Heeft u meerdere afspraken, dan ontvangt u ook meerdere berichten.

Voorbereiden