Afspraak maken of wijzigen

Wilt u een afspraak maken voor een onderzoek, een behandeling of een bezoek aan een arts? Of wilt u uw afspraak aanpassen, verzetten of afzeggen? Op deze pagina leest u hoe u dit gemakkelijk kunt doen.

Benieuwd wanneer uw operatie gepland staat? Wij bellen u als uw operatiedatum bekend is. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met het ziekenhuis. Lees meer over mogelijk langere wachttijden.

Doorverwijzing 

Voor het maken van een eerste afspraak heeft u een verwijzing nodig van een verwijzend arts, zoals uw huisarts. Dit kan een papieren verwijsbrief zijn of een digitale verwijzing via ZorgDomein. Heeft u geen verwijzing? Dan kunt u geen afspraak maken.

Informatie over een verwijzing

Maken of wijzigen 

Afspraak maken of wijzigen via de telefoon

U kunt voor het maken of wijzigen van een afspraak bellen naar onze patiëntenservice via (0318) — 43 43 45.

Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00  17.00 uur bereikbaar. Wanneer u belt, is het mogelijk dat u even moet wachten voordat u iemand aan de telefoon krijgt. 

Let op! We horen van patiënten dat het soms voorkomt dat een lijn wordt verbroken. We zijn met de provider aan het onderzoeken hoe dit kan. Excuses voor het ongemak. 

Afspraak maken voor bloedprikken (MijnZGV) 

Wilt u een afspraak maken voor bloedprikken? Dit kan via MijnZGV. Mocht dit niet lukken, dan kunt u kiezen om een online verzoek in te dienen of ons te bellen.


U ontvangt op meerdere momenten een bevestiging van uw afspraak:

  • Op de dag dat de afspraak wordt gemaakt krijgt u een bevestiging op het door u opgegeven e-mailadres. Als u geen e-mailadres heeft, volgt de bevestiging per post.
  • 4 dagen voor de afspraak krijgt u een afspraakherinnering per e-mail.
  • 2 dagen voor uw afspraak krijgt u een afspraakherinnering per sms (indien ingesteld).
  • 2 dagen voor de afspraak krijgt u een sms met een link naar de Corona check (met uitzondering van een afspraak voor een beeld- of telefonisch consult).

Let op: per afspraak wordt een bevestiging / herinnering gestuurd. Heeft u meerdere afspraken, dan ontvangt u ook meerdere berichten.