Voorzieningen

In ons ziekenhuis staan gastvrijheid en service hoog in het vaandel. Daarom zijn er diverse voorzieningen in het ziekenhuis om uw verblijf aangenamer te maken.

Voordelig parkeren

Bij een langer verblijf in het ziekenhuis kunnen de kosten voor het parkeren oplopen. Dan is het voordeliger om een week- of maandkaart aan te schaffen. Hiermee kunt u onbeperkt gebruik maken van de parkeergarage. De kaarten kunt u aanschaffen bij de receptie in de centrale hal. Meer informatie over de tarieven vindt u hier.

Parkeerservice

De parkeerservice van het ziekenhuis is elke dag beschikbaar van 07.15 tot 17.45 uur. Het werkt als volgt: rijd de auto voor bij het ziekenhuis en wenk een parkeerservicemedewerker of meld u bij de receptiemedewerker. Zij nemen de autosleutel in ontvangst, geven een afgiftebewijs af en verplaatsen de auto naar de parkeergarage. Daar zijn 12 gereserveerde plaatsen. Bij terugkomst geeft u het afgiftebewijs aan de receptiemedewerker, daar rekent u 8 euro af. De medewerker van de parkeerservice krijgt dan een seintje. Zij halen de sleutel van de betreffende auto en rijden deze naar de ingang.

Bij de ingang van het ziekenhuis staan rollators en rolstoelen. Hiervan kunt u gebruik maken met een winkelwagenmuntje of 1 euromunt.

Op het voorplein van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn te vinden:

  • kiss & ride plekken voor halen en brengen
  • parkeerservice
  • taxistandplaats
  • rookplek
  • rolstoelplek
  • betaalautomaten parkeergarage
Rolstoelen
Rolstoelen
Parkeerkaarten
Parkeerkaarten

Patiëntenvoorlichting en informatie

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u de afdeling patiëntenvoorlichting en informatie. De medewerkers helpen u graag met allerlei voorlichtingsmateriaal en informatie over behandelingen, voorzieningen en patiëntenverenigingen. 

Gastvrouw en gastheer

Wordt u in het ziekenhuis opgenomen? In de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei staan onze gastvrouwen en gastheren klaar. Zij kunnen met u meelopen naar de afdeling.

De Vallei Apotheek is de poliklinische apotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. U kunt hier uw medicijnen ophalen die uw medisch specialist heeft voorgeschreven. U vindt de apotheek in de centrale hal.

Op verschillende plekken in het ziekenhuis staan automaten voor koffie en thee. U vindt deze drankenautomaten op de verpleegafdelingen en poliklinieken.

In de centrale hal, in het hoekje achter de beveiliging, vindt u de stilteruimte. Dat is een plek voor een moment van rust of bezinning, of om te bidden. De ruimte is voor iedereen toegankelijk, ongeacht religie of leeftijd. Voor moslims is er de mogelijkheid voor een reinigingsritueel voorafgaand aan het gebed en de richting van Mekka is aangeven in de ruimte. Verder zijn er geestelijke boeken aanwezig en kan er in alle rust een kaart geschreven worden.

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u een groot aantal voorzieningen:

Stilteruimte
Stilteruimte in Ziekenhuis Gelderse Vallei
De infotheek
De infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei

In het ziekenhuis met kinderen

Voorzieningen voor wanneer u kinderen heeft. 

Ligt u in het ziekenhuis en heeft u opvang nodig voor uw kinderen? Dan kunt u kinderopvang regelen bij Uk & Ko.

Geeft u borstvoeding of wilt u kolven? Op de kraamafdeling in het ziekenhuis is een speciale kamer die u daarvoor kunt gebruiken. Vraag ernaar bij de receptie van de kraamafdeling.

Is uw kindje geboren in Ziekenhuis Gelderse Vallei? Dan kunt u digitaal geboorteaangifte doen in het ziekenhuis. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 - 16.30 uur op de afdeling kraam- en verloskunde. Neem hiervoor uw DigiD mee.

Overige voorzieningen

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt u toegang tot draadloos internet. Dat gaat als volgt: zoek met uw smartphone, laptop of tablet verbinding met wifi. Kies ‘ZGVwifi’ om uw apparaat met het internet te verbinden. U heeft hiervoor geen wachtwoord nodig. Het gebruik van ons netwerk is op eigen risico.

Bij ieder bed is een multimediavoorziening aanwezig met TV, radio en telefoon. De kosten van gebruik van televisie en telefoon is gratis. Luisteren naar de diverse radiozenders en de ziekenhuisomroep is ook gratis.

Mobiel bellen is toegestaan in het ziekenhuis. Houd wel rekening met andere aanwezigen. Bel niet op luide toon en houd uw gesprekken kort. Op enkele afdelingen moet u uw telefoon uitschakelen.

Doven en anderstaligen kunnen de hulp inschakelen van een tolk. Ook zijn er contactpersonen voor patiënten van Turkse en Marokkaanse afkomst. Vraag naar de mogelijkheden bij de verpleegkundige of bij de afdeling patiëntenvoorlichting en informatie.