Voorzieningen

In ons ziekenhuis staan gastvrijheid en service hoog in het vaandel. Daarom zijn er diverse voorzieningen in het ziekenhuis om uw verblijf aangenamer te maken.

Voorzieningen in de centrale hal

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u een groot aantal voorzieningen:

Voorzieningen op het voorplein

Op het voorplein van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn te vinden:

  • kiss & ride plekken voor halen en brengen
  • parkeerservice
  • taxistandplaats
  • rookplek
  • rolstoelplek
  • betaalautomaten parkeergarage

Warme en koude dranken

Op verschillende plekken in het ziekenhuis staan automaten voor koffie en thee. Tegen betaling kunt u hiervan gebruik maken. U vindt deze drankenautomaten op de verpleegafdelingen, poliklinieken en in de hal.

Rollators en rolstoelen

Bij de ingang van het ziekenhuis staan rollators en rolstoelen. Hiervan kunt u gebruik maken met een winkelwagenmuntje of 1 euromunt.

Draadloos internet

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt u toegang tot draadloos internet. Dat gaat als volgt: zoek met uw smartphone, laptop of tablet verbinding met wifi. Kies ‘ZGVwifi’ om uw apparaat met het internet te verbinden. U heeft hiervoor geen wachtwoord nodig. Het gebruik van ons netwerk is op eigen risico.

TV, radio en telefoon aan bed

Bij ieder bed is een multimediavoorziening aanwezig met TV, radio en telefoon. De kosten van gebruik van televisie en telefoon is gratis. Luisteren naar de diverse radiozenders en de ziekenhuisomroep is ook gratis.

Mobiel bellen

Mobiel bellen is toegestaan in het ziekenhuis. Houd wel rekening met andere aanwezigen. Bel niet op luide toon en houd uw gesprekken kort. Op enkele afdelingen moet u uw telefoon uitschakelen.

Patiëntenvoorlichting en informatie

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u de afdeling patiëntenvoorlichting en informatie. De medewerkers helpen u graag met allerlei voorlichtingsmateriaal en informatie over behandelingen, voorzieningen en patiëntenverenigingen. 

Gastvrouw en gastheer

Wordt u in het ziekenhuis opgenomen? In de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei staan onze gastvrouwen en gastheren klaar. Zij kunnen met u meelopen naar de afdeling.

Apotheek

De Vallei Apotheek is de poliklinische apotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. U kunt hier uw medicijnen ophalen die uw medisch specialist heeft voorgeschreven. U vindt de apotheek in de centrale hal.

Stilteruimte

In de centrale hal is een aparte stilteruimte. Daar is gelegenheid voor een moment van bezinning, gebed of privacy. U kunt er in alle rust iets lezen. Er zijn geestelijke boeken aanwezig. Ook is er de mogelijkheid voor het uitvoeren van een reinigingsritueel, voorafgaand aan het Islamitisch gebed.

Tolken voor doven en anderstaligen

Doven en anderstaligen kunnen de hulp inschakelen van een tolk. Ook zijn er contactpersonen voor patiënten van Turkse en Marokkaanse afkomst. Vraag naar de mogelijkheden bij de verpleegkundige of bij de afdeling patiëntenvoorlichting en informatie.

Digitaal geboorteaangifte doen

Is uw kindje geboren in Ziekenhuis Gelderse Vallei? Dan kunt u digitaal geboorteaangifte doen in het ziekenhuis. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 - 16.30 uur op de afdeling kraam- en verloskunde. Neem hiervoor uw DigiD mee.

Borstvoeding en kolven

Geeft u borstvoeding of wilt u kolven? Op de kraamafdeling in het ziekenhuis is een speciale kamer die u daarvoor kunt gebruiken. Vraag ernaar bij de receptie van de kraamafdeling.

Kinderopvang

Ligt u in het ziekenhuis en heeft u opvang nodig voor uw kinderen? Dan kunt u kinderopvang regelen bij Uk & Ko.