Dr. H.P.R. (Hans-Peter) Bootsma

Ziekenhuisapotheker

Specialisme

Ziekenhuisfarmacie

Aandachtsgebieden

Management, kwaliteitsbeleid, geneesmiddelenonderzoek, antistolling, chirurgie, hematologie, longgeneeskunde, neurologie, oncologie, orthopedie, urologie

Werkzaam op locaties

Ede

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2012

Apothekersexamen

1986

Opleiding

Van 1988 tot en met 1992 in het Scheperziekenhuis in Emmen

Promotie

Van 2004 tot en met 2009 heb ik in het Epilepsiecentrum Kempenhaeghe in Heeze gewerkt aan onderzoek naar de destijds nieuwe anti-epileptica lamotrigine, topiramaat en levetiracetam. In dit onderzoek leerden wij in Kempenhaeghe in welke doseringen wij deze middelen effectief konden gebruiken en kregen wij informatie over de bijwerkingen. Hierdoor kregen wij kennis over welk middel het meest geschikt was voor een bepaalde patiënt. Het onderzoek staat beschreven in het proefschrift: New anti-epileptic drugs in pharmacoresistant epilepsy: retention time as outcome parameter. Hierop ben ik in 2009 gepromoveerd bij Prof. dr. A.P. Aldenkamp en Prof. dr. Y.A. Hekster (inmiddels overleden)

Eerdere posities

  • 1986-1988 Assistent-onderzoeker RU Groningen
  • 1988-1992 Universitair docent (deeltijd) RU Groningen
  • 1988-1992 Ziekenhuisapotheker in opleiding in het Scheperziekenhuis in Emmen
  • 1992-2003 Ziekenhuisapotheker St Annaziekenhuis Geldrop
  • 2003-2012 Hoofd ziekenhuisapotheek St Annaziekenhuis Geldrop

Wat zou het mooi zijn als wij vanuit de apotheek iedere patiënt voor, tijdens en na de opname in het ziekenhuis persoonlijk zouden kunnen begeleiden bij het op juiste wijze gebruiken van zijn of haar geneesmiddelen. Iedere patiënt zijn eigen apothekersassistent.