D.F. (Deborah) Breukelen-van der Stoep

Reumatoloog

Specialisme

Reumatologie

Aandachtsgebieden

Algemene reumatologie, echografie en hart- en vaatziekten bij reumatoïde artritis

Werkzaam op locaties

Ede

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2013

Artsexamen

2006 Universiteit van Antwerpen

Opleiding

  • 2000-2006 geneeskunde, Universiteit van Antwerpen
  • co-schappen in Paramaribo, Rotterdam en diverse ziekenhuizen in de regio Antwerpen
  • zaalarts reumatologie in Medisch Spectrum Twente
  • 2006-2013 specialisatie reumatologie Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam en Erasmus MC

Onderzoeksfocus

Cardiovasculair risico bij reumatoïde artritis

Publicaties

Bekijk publicaties

Onderzoek

Op 21 november 2017 promoveerde ik aan de Erasmus universiteit op het door mij opgezette FRANCIS onderzoek. Dit staat voor: Franciscus Rheumatoid Arthritis (RA) and Cardiovascular Intervention Study. Het doel van het onderzoek is om de risicofactoren van patiënten met RA in kaart te brengen en hier een optimale behandeling voor te vinden. We kijken in dit onderzoek naar de klassieke risicofactoren zoals: hoge bloeddruk, cholesterol, roken, overgewicht en diabetes. Inmiddels loopt het onderzoek zes jaar en zal het nog minimaal vijf jaar voortduren. Er zijn dus nog veel nieuwe resultaten te verwachten.

Eerdere posities

Reumatoloog in opleiding in het Sint Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC

Aanvullende informatie

In mijn werk als reumatoloog vind ik het belangrijk dat de patiënt zich door mij gezien en gehoord voelt. Dat de patiënt zich vrij voelt te delen wat er op dat moment speelt. Ik streef er naar om in mijn spreekkamer de patiënt als mens centraal te stellen en dus niet de diagnose. Hierbij is het mijn passie om in heldere taal mijn medisch expertise uit te dragen zodat een patiënt goed geïnformeerd is. En van hieruit een serieuze gesprekspartner is, die in staat is om samen met mij tot een goede beslissing te komen aangaande de behandeling, want 'Goede zorg is aandacht'.

Het mooie aan het vak reumatologie vind ik de veelzijdigheid. Er zijn veel verschillende ziektebeelden waardoor zowel jonge mensen als mensen met een meer gevorderde leeftijd kunnen worden getroffen. Een deel geneest snel na behandeling op de poli en een deel heeft een chronische aandoening en zal jarenlang onder controle blijven. Dit zorgt ervoor dat je als reumatoloog de kans hebt om mensen over deze langere periode beter te leren kennen. Het tegenovergestelde geldt voor het echospreekuur dat ik doe. Hier zie ik patiënten vaak eenmalig, waarna ze weer naar hun eigen reumatoloog gaan. Het mooie van dit spreekuur is dat ik vaak direct duidelijkheid kan geven en eventueel direct kan behandelen.