C.E.M. (Charlotte) Drykoningen

Kinderarts

Specialisme 

Kindergeneeskunde

Aandachtsgebieden

Naast de algemene kindergeneeskunde: diabetes en oncologie 

Bereikbaarheid 

Via secretariaat kindergeneeskunde (0318) 43 50 93

Aanwezigheid 

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Werkzaam op locatie

Ede 

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2000 

Opleiding(en)

Groningen arts examen 1990. Opleiding tot kinderarts in Leiden en Haarlem, registratie 1997

Persoonlijke toelichting

Het is voor mij belangrijk om als team de kindergeneeskunde in Ziekenhuis Gelderse Vallei in de volle breedte te kunnen uitoefenen. We hebben het streven om voor iedereen de beste zorg op maat te bieden, samen met het kind of de jongere en hun naasten. Daar waar het nodig is, werken we samen met andere deskundigen. Mijn uitdaging en werkplezier vind ik elke dag weer in het zoeken en afstemmen van de best haalbare balans voor alle betrokkenen en in het opleiden van artsen en kinderartsen.

Naast de algemene kindergeneeskunde focus ik op de behandeling en begeleiding van kinderen met een oncologische ziekte of diabetes. Met het kinderdiabetesteam richt ik mij op een optimale behandeling en kwaliteit van leven voor kinderen met een ingrijpende chronische ziekte. Dit doen wij door gebruik te maken van alle moderne beschikbare middelen. Daarnaast ben ik lid van de landelijke werkgroep kinderdiabetes die 4 keer per jaar bijeenkomt in Utrecht. 

Voor de oncologie voeren we sinds 2000 de Shared Care kinderoncologische zorg uit. Ik ben daar samen met een team verantwoordelijk voor. Deze zorg bieden wij in intensieve samenwerking met de academische ziekenhuizen en vanaf mei 2018 voornamelijk met Prinses Máxima Centrum in Utrecht, onder het motto: 'lokaal wat lokaal kan en centraal wat centraal moet.'