M.R.J. (Moniek) van Heumen

Topsportarts

Specialisme

Topsportgeneeskunde bij Sports Valley

Aandachtsgebieden

  • topsport (o.a. bondsarts Judo Bond Nederland)
  • judoblessures
  • dansblessures
  • voetbalblessures

Werkzaam op locatie

Ede

Spreekuren

Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2017

Artsexamen

2010

Opleiding(en)

  • 2013 t/m 2016: opleiding tot sportarts in VieCuri Medisch Centrum te Venlo en Venray en Laurentius Ziekenhuis te Roermond
  • per 1 juli 2016 geregistreerd als sportarts

Nevenactiviteiten

Naast mijn werkzaamheden als (top)sportarts in Ziekenhuis Gelderse Vallei ben ik werkzaam op CTO Papendal. Daar doe ik soms inloopspreekuren en verzorg ik CTO spreekuren en de sportmedische begeleiding voor de Judo Bond Nederland. Daarvoor reis ik ook mee met de Nederlandse topjudoka's naar belangrijke internationale toernooien in zowel binnen als buitenland.

Voorgaande werkzaamheden

Van 2010 tot 2012 heb ik na mijn artsexamen eerst 2 jaar als ANIOS orthopedie gewerkt. Daarna ben ik in opleiding gegaan tot sportarts. Na mijn opleiding heb ik 2016 en 2017 diverse banen (vervangingswerkzaamheden en tijdelijke contracten) als sportarts gehad in ziekenhuizen in de regio Eindhoven, Venray en Den Bosch. Voor een zwangerschapsvervanging ben ik in oktober 2017 in Ziekenhuis Gelderse Vallei terecht gekomen. Daarna mocht ik mijn werkzaamheden als sportarts hier voortzetten en ben ik vast in dienst gekomen.

Tevens ben ik van 2015 tot 2018 gedurende 3 seizoenen actief geweest in de medische begeleiding van PSV vrouwen in de eredivisie en in seizoen 2017-2018 ook als teamarts bij de KNVB voor de jongens onder de 18 jaar.

Persoonlijke toelichting

Van kleins af aan ben ik zelf al een actief sportster. Ik kom uit de danssportwereld, maar heb daarnaast ook aan turnen en korfbal gedaan. In de danssport heb ik aan garde- en showdans gedaan, waarin ik zowel als solist als in de groep vele nationale en Europese titels heb behaald. Daarnaast ben ik ook choreograaf en trainster in deze danssport, waar ik tegenwoordig nog steeds vele uren tijd in steek om de jongere en oudere talenten naar een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Dat blijft ieder jaar weer een mooie uitdaging!

Mijn interesse ligt echter niet alleen bij dansen, maar bij sport in het algemeen. Ik heb een passie voor sport en ben dan ook erg blij, dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik werk nu elke dag met sporters, zowel op amateur- als op topsportniveau, en draag graag mijn steentje bij aan een zo goed en zo snel mogelijk herstel van blessures, maar ook aan de preventie daarvan en het optimaliseren van de omstandigheden om zo goed mogelijk te kunnen presteren.

Lees meer over Moniek van Heumen van Sports Valley.