‘Plan ook rustdagen in’

Sportarts Moniek van Heumen van Sports Valley

Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik heb verschillende sporten geprobeerd, maar ben van kleins af aan vooral actief bezig geweest in de dans- en turnsport. Als solist, als danser in een dansgroep, maar ook als trainster en choreograaf behaalde ik vele nationale en Europese titels. Ik vind het een uitdaging om de dansers op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. In mijn werk als sportarts heb ik dezelfde ambitie; het beste eruit halen.

Het geeft mij energie om elke dag met sporters te werken; zowel met amateur- als topsporters. Om mijn steentje bij te dragen aan een goed en snel herstel van een blessure. Maar juist ook om bezig te zijn met het voorkomen van blessures. Een goede analyse van de klacht en het stellen van de juiste diagnose zijn hierbij enorm belangrijk. We behalen daarin het beste resultaat als we samenwerken in ons team. Bij Sports Valley hebben we allemaal onze eigen expertise en daarmee versterken we elkaar. We zijn enthousiast om samen te werken en stimuleren elkaar om de beste zorg te leveren. Net zoals dat we voor de sporters de omstandigheden optimaliseren zodat zij de best mogelijke prestatie kunnen neerzetten, verbeteren we ook continue onze eigen omstandigheden. Zodat we de sporter kunnen helpen zo snel mogelijk weer blessurevrij op eigen niveau terug te keren.

Advies

Zorg goed voor je lichaam. Om goed te kunnen trainen en presteren is er naast training ook tijd voor herstel van je lichaam nodig. Meer is niet altijd beter. Plan daarom rustdagen of rustmomenten in. Anders loop je meer risico op (overbelastings-)blessures.

Daarnaast geef ik (beginnende) sporters altijd mee dat als ze een droom of doel hebben, ze die niet op moeten geven. Als je iets heel graag wil bereiken, werk en train dan hard, zorg voor de juiste begeleiding en doe er alles aan om jouw doel te bereiken.