C.J. van der Laan - Bijzet

Verpleegkundig consulent MDL

Specialisme

MDL

Bereikbaarheid

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er een verpleegkundig consulent aanwezig. Tussen 11.00 uur en 11.30 uur is er een telefonisch spreekuur voor IBD patiënten. Telefoonnummer: (0318) 43 57 73.

Aandachtsgebieden

  • functionele buikklachten (IBS)
  • chronische darmontstekingen (IBD)
  • Hepatitis C

Werkzaam op locatie

Ede

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2000 en vanaf 2008 werkzaam als verpleegkundig consulent MDL op de polikliniek.

Opleiding(en)

  • MBO-V
  • MDL verpleegkundige (HAN, 2005)

Persoonlijke toelichting

Van 2000 tot 2004 deed ik de BBL opleiding verpleegkunde in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Na mijn opleiding ben ik begonnen op de verpleegafdeling MDL-Interne-opname. Ik merkte dat met name de patiëntencategorie MDL mij erg aansprak. Een groep patiënten van alle leeftijden en verschillende aandoeningen. In 2005 heb ik daarom de opleiding MDL-verpleegkundige gevolgd aan de HAN in Nijmegen.

Om met de opgedane kennis ook verder wat te doen, ben ik in 2008 begonnen als verpleegkundig consulent op het verpleegkundig spreekuur. Daar begeleid ik onder andere mensen met chronische darmontstekingen (IBD), mensen met functionele buikklachten (IBS) en mensen die behandeld worden voor Hepatitis. Daarnaast voeren we intake gesprekken voorafgaand aan een maag of darmonderzoek. Ook ben ik werkzaam op de uitslaapkamer van de endoscopie afdeling.