Dr. P. (Pieter) de Mol

Internist

Specialisme

Interne geneeskunde

Aandachtsgebieden

Oncologie 

Werkzaam op locaties

Ede

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2015

Artsexamen

2005

Opleidingen

Van 2007 -2010 in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en van 2010-2015 in Radboud UMC Nijmegen. De laatste 2,5 jaar in het aandachtgebied medische oncologie.  

Promotie

2015:  Radboud Universiteit Nijmegen: Titel proefschrift: “Diabetes Mellitus and High Altitude Trekking”  

Eerdere posities

  • 2006: arts assistent Maasziekenhuis Pantein, Boxmeer, 2007-2010 Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen (opleiding)
  • 2010-2015: Radboud UMC Nijmegen (opleiding)

Persoonlijke toelichting

Van 1998 tot 2005 studeerde ik geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen waarbij ik tijdens mijn afsluitende co-schap enkele maanden werkzaam was in het Sumve Hospital in Tanzania.

Vervolgens heb ik een jaar lang gewerkt als arts op verschillende afdelingen en de spoedeisende hulp van het Maasziekenhuis Boxmeer voordat ik in 2007 begon aan de opleiding tot internist in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. In 2010 vervolgde ik deze opleiding in het Radboud UMC waarbij ik me vanaf 2012 tot 2015 specialiseerde in de medische oncologie.

Vanaf 2008 combineerde ik de opleiding tot internist met promotie onderzoek naar de effecten van lichamelijke inspanning en hoogte bij patienten met type 1 en 2 diabetes mellitus in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation. Tijdens dit onderzoek begeleidde ik met een medisch team patienten met diabetes naar de top van Mt Kilimanjaro (Tanzania)en Mt Toubkal (Marokko). In 2015 ben ik hierop gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Sinds mei 2015 ben ik werkzaam als internist-oncoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei waarbij ik het vak medische oncologie uitoefen in de volle breedte, maar ook patiënten met niet-oncologische ziekten zie op de polikliniek en afdelingen van het ziekenhuis.

Als arts streef ik er altijd naar de patiënt centraal te stellen en de behandeling zo goed mogelijk af te stemmen op diens situatie en behoeften. Ik probeer daarbij altijd als “coach aan de zijlijn” patiënten bij te staan rondom behandeling, diagnose en controle van kanker, ook als er geen therapie meer mogelijk is. Daarbij werk ik graag samen met een team van specialisten, verpleegkundigen en de huisarts.