D.W. (Ingrid) Paul

Arts Topsport

Arts bij Sports Valley

Specialisme

Topsportgeneeskunde

Aandachtsgebieden

Arts topsport en arts Musculoskeletale Geneeskunde

  • ketendiagnostiek
  • inspanningstesten toegespitst op performance
  • teambegeleiding

Werkzaam op locaties

Ede

Spreekuren

Maandag om de week, dinsdag en woensdag

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2012

Artsexamen

Opleiding tot arts in Erasmus MC in Rotterdam. Opgeleid als arts in de topsport in Nederland, Canada en Noorwegen.

Nevenactiviteiten

Naast mijn werkzaamheden als topsportarts in Ziekenhuis Gelderse Vallei ben ik werkzaam op CTO Papendal. Daar houd ik inloopspreekuren en doe ik de sportmedische begeleiding voor de volleybal talenten. Ik ben teamarts van het Nationale Dames Volleybalbal Team en het schaatsteam Team Reggeborgh, de sprinters en midden afstanders van Gerard van de Velde.

Ik geef trainingsadvisering in Noorwegen en adviseer en begeleid meerdere topatleten op medisch- en trainingsgebied.

Orthomanueel onderzoek maakt onderdeel uit van mijn onderzoek van het bewegingsapparaat.

Met het Nederlands Volleybal Team reis ik mee naar toernooien in zowel binnen- als buitenland met als hoogtepunt de Olympische Spelen.

Voorgaande werkzaamheden

  • Nationaal en Olympisch Coach voor schaatsteams in Nederland, Canada en Noorwegen.
  • Arts op SEH in Heerenveen
  • Teamarts van de organisatie I-Skate
  • Teamarts van AA-cycling team
  • Teamarts van Cycling Team de Rijke
  • Teamarts van RaboLiv Cycling Team

Persoonlijke toelichting

Sport en geneeskunde zijn altijd verweven geweest in mijn leven. Er waren jaren van meer geneeskunde en jaren van meer sport. Uiteindelijk komt alles tesamen in mijn vak als topsportarts.

Zowel als atleet, als coach en als begeleidend arts ben ik actief geweest op de Olympische Spelen. Vanwege mijn uitgebreide ervaring in de topsport en topsportbegeleiding kan ik, wat de vele facetten die topsport en prestatie betreft, goed en effectief communiceren met atleten, trainers en het supportteam rondom de atleet.

De opleiding tot basisarts heb ik in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gedaan. Daarna ben ik jarenlang coach en medisch adviseur geweest van schaatsbonden in het buitenland. Als arts-assistent heb ik ervaring opgedaan op de afdelingen sportgeneeskunde (Heerenveen), cardiologie (Heerenveen), longgeneeskunde (Heerenveen) en orthopedie (Oslo).

Op onze polikliniek Topsportgeneeskunde onderzoek en behandel ik vooral topsporters met blessures en doe preventieve onderzoeken middels een topsportanalyse. Dit onderzoek is belangrijk voor de atleet en zijn/haar begeleiding om gezond te blijven en prestaties te verbeteren.

Bij een blessure is snelheid van diagnostiek (zowel klinisch onderzoek als aanvullend onderzoek, zoals MRI) van groot belang. Duidelijkheid over een blessure en een te volgen behandeltraject is belangrijk .De afdeling Topsportgeneeskunde biedt daarom snelle toegang tot het spreekuur en heeft speciale afspraken met het Radiologisch Centrum Topsport en Klinisch Chemisch Laboratorium voor diagnostiek, en is er direct overleg met onze partnerspecialisten mogelijk, dit geldt met name voor onze topsportorthopeden, topsportlongarts en topsportcardiologen.

Door deze korte lijnen met specialisten, door de goede samenwerking met collega topsportartsen en sportartsen op onze afdeling en de hoge kwaliteit van aanvullende onderzoeken is dit DE plek voor een topsportarts om te werken en DE plek voor topsporters om onderzocht en behandeld te worden.

Ik ben blij dat ik hier werk!