Dr. J.J. (Jan) Uil

MDL-arts

Specialisme

Maag-, darm en leverziekten (MDL)

Werkzaam op locaties

Ede

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

1996

Onderzoeksfocus

Coeliakie

Publicaties

Bekijk publicaties

Promotie

Clinical Implications of the Sugar Absorption Test  

Aanvullende informatie 

Dr. J.J. (Jan) Uil studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na zijn opleiding tot internist voltooide hij in 1996 de vervolgopleiding tot maag-darm-leverarts. In dat jaar promoveerde hij op een proefschrift genaamd “Clinical implications of the sugar absorption test”. (Dit was een functieproef die destijds werd toegepast bij de diagnostiek van ziekten als coeliakie.)

Na de opleiding tot internist en de vervolgopleiding tot MDL-arts trad hij in 1996 toe tot de maatschap internisten en MDL-artsen als fulltime MDL-arts.  Hij oefent het vak van MDL-arts uit in de volle breedte. Hij heeft specifieke belangstelling voor chronische inflammatoire darmziekten (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa), hepatitis en coeliakie, alsmede het verrichten van therapeutische endoscopieën.

Tot zijn taken binnen het ziekenhuis behoren het lidmaatschap van de clusterstafcommissie. Daarnaast is hij binnen de Nederlandse vereniging van MDL-artsen actief als lid van de kwaliteitsvisitatiecommissie. Voorts heeft hij zitting in de medische adviesraad van de Nederlandse Coeliakievereniging.