Dr. J.P.H. (Jeroen) van Wijk

Internist

Specialisme

Interne geneeskunde

Aandachtsgebieden

Endocrinologie

In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds

2012

Onderzoeksfocus

Vetstofwisseling bij diabetes mellitus

Publicaties

Bekijk publicaties

Promotie

Metabolic dysregulation and interventions in type 2 diabetes mellitus and HIV-lipodystrophy

Aanvullende informatie

Dr. J.P.H. van Wijk (Jeroen) behaalde in 2002 zijn artsexamen. Hij studeerde geneeskunde in de periode 2005-2011. Eerst drie jaar in Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede, daarna drie jaar in het UMC Utrecht, waaronder twee jaar het aandachtsgebied endocrinologie.

Van 2002 tot en met 2005 heeft hij in het UMC Utrecht full-time gewerkt aan zijn promotie-onderzoek. Hij heeft hierbij gekeken naar stoornissen in de vetstofwisseling en slagaderverkalking en de behandeling hiervan bij patiënten met diabetes mellitus en HIV. Het onderzoek staat beschreven in het proefschrift "Metabolic dysregulation and interventions in type 2 diabetes mellitus and HIV-lipodystrophy". Hierop is hij in 2005 gepromoveerd bij Prof. Dr. I.M. Hoepelman en Prof. Dr. T.J. Rabelink in het UMC Utrecht.

Na zijn opleiding in het UMC Utrecht heeft hij nog een jaar als staflid gewerkt op de afdeling endocrinologie van het UMC Utrecht, waar hij zich vooral bezig hield met de behandeling van patiënten meteen breed scala aan endocriene ziekten, waaronder diabetes mellitus en schildklierziekten.