‘Wissel sportbeoefening af met kracht- en balanstraining’

Orthopedisch chirurg dr. Maartje Zengerink van Sports Valley

‘Sporten is belangrijk voor mensen. Het geeft plezier en vergroot je fysieke en emotionele draagkracht. Wanneer je een sportblessure hebt, help ik je graag om weer snel en goed te kunnen gaan sporten.

Kom je bij mij op de polikliniek, dan neem ik je sportwensen, sportniveau én algehele conditie mee in de analyse van je klacht. Zo kan ik de beste individuele behandeling samenstellen.

Een behandeling kan onder andere bestaan uit een operatie gevolgd door fysiotherapie, of een conservatief beleid middels fysiotherapie. Wij hebben hiervoor een uitgebreid netwerk van zeer goede sportfysiotherapeuten.

Bij Sports Valley werken we nauw samen in een team van meerdere specialisten. Door deze samenwerking van orthopedisch chirurgen, (top)sportartsen en sportradiologen leveren we de beste zorg voor de sporter. We hebben allemaal hetzelfde doel: de sporter zo snel mogelijk op zijn oude niveau, of zelfs daarboven, te krijgen.’

Advies

'Wanneer je aan één sport doet, train je vaak je lichaam eenzijdig. Mijn tip is daarom: wissel je sportbeoefening af met kracht- en balanstraining. Kijk naar alternatieve trainingsvormen om zo je gehele lichaam in de beste conditie te houden en blessures te voorkomen.'

Meer weten over de aandachtsgebieden van orthopedisch chirurg dr. Maartje Zengerink? Bekijk haar profiel.