Stoppen met roken consult

Stoppen verkleint niet alleen de kans op ernstige ziektes, maar heeft ook andere gezondheidsvoordelen. Wist u dat u sneller herstelt na een operatie en uw wond sneller geneest als u vooraf stopt met roken? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zelfs dat het effect van medische behandeling kan verbeteren als iemand vooraf stopt met roken. Ziekenhuis Gelderse Vallei wil mensen die medisch specialistische zorg nodig hebben, daarom helpen te stoppen met roken. Wij hebben hiervoor een Stoppen-Met-Roken-consulent.

Hoe kan de Stoppen-Met-Roken-consulent u helpen?

De Stoppen-Roken-consulent zorgt ervoor dat patiënten die willen stoppen met roken daarbij de juiste hulp krijgen. Zij helpt patiënten op weg naar de juiste stoppen-met-roken-zorg in de regio en verwijst door naar zorg waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze helpt. De consulent gaat met u in gesprek om zo de stoppen-met-roken-zorg te vinden die het beste bij u past. Bijvoorbeeld online hulp, medicatie, een app of een groepscursus.

Ervaringsverhaal van een patiënt

Mevrouw Schroeter uit Barneveld wilde graag stoppen met roken. Zij werd door haar cardioloog verwezen naar onze Stoppen-Met-Roken-consulent. Lees hier haar verhaal.

Afspraak maken?

Bent u onder behandeling in Ziekenhuis Gelderse Vallei en wilt u stoppen met roken? Vraag uw zorgverlener dan om u door te verwijzen naar de Stoppen-met-Roken-consulent. Dan neemt zij contact met u op voor een gesprek.