AanTafel!

In AanTafel! krijgen kinderen met overgewicht professionele begeleiding, samen met hun ouders. Het programma is bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar. Het programma is intensief en duurt een jaar. Kinderen van 8 tot en met 11 jaar volgen daarnaast hun eigen aanvullende programma: Basta.

Hoe ziet het programma eruit?

Samen met de kinderarts, kinderpsycholoog, kinderdiëtist en kinderfysiotherapeut gaan ouders en kind actief aan de slag met eten, bewegen, opvoeding en gedrag. We behandelen onderwerpen over gezonde voeding, gezonde keuzes, bewegen, koken, motivatie, het stimuleren van een goed zelfbeeld van het kind, doelen stellen en plannen. Tijdens het programma gebruiken we een digitaal werkboek. Het totale programma duurt een jaar. Het bestaat uit groepsbijeenkomsten, beweegbijeenkomsten en individuele begeleiding.

Wat willen we bereiken?

We willen dat kinderen een gezonde leefstijl hebben en lekker in hun vel zitten. Afvallen is niet het belangrijkste doel van het programma. Een periode niet aankomen in gewicht is voldoende. Vaak bereiken kinderen dan alsnog een gezond gewicht, omdat ze in de tussentijd blijven groeien in de lengte.

AanTafel! in MijnZGV

De persoonlijke AanTafel! omgeving is (na inloggen) te vinden in MijnZGV onder E-zorg, nadat u hiervoor bent aangemeld.