Behandeling met radioactief jodium

Het doel van deze behandeling is dat uw schildklier minder schildklierhormoon gaat produceren en/of afneemt in omvang. De behandeling is eenvoudig en pijnloos en bestaat uit het doorslikken van een capsule.

Voorbereiding behandeling

De medicijnen die u gebruikt voor de schildklier mag u niet meer gebruiken vanaf 5 dagen voor tot en met 7 dagen na de dag van de behandeling. De ochtend van de behandeling dient u nuchter te zijn, u mag wel water drinken.

Naast deze voorbereidingen zijn er nog een aantal zaken waar u op moet letten. De informatie hierover kunt u vinden in de folder.

Uitvoering van de behandeling

U krijgt een capsule met een therapeutische dosis radioactief jodium, deze capsule neemt u in met een slokje water. Hierna mag u gedurende 1 uur niet eten of drinken. Na het innemen van de capsule mag u direct naar huis.

Na de behandeling

Er zijn leefregels die tijdens de eerste 3 dagen na inname van de capsule gelden en er zijn leefregels voor de periode daarna. Deze staan benoemd in de folder. Lees de leefregels in de folder daarom goed door.

Ziekenhuisopname

Bij een onverwachte ziekenhuisopname in de periode waarvoor deze gedragsregels gelden, moet u contact op (laten) nemen met een van de nucleair geneeskundigen van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dat zijn Dr. C.D.L. Bavelaar-Croon, Dr. J. D.C.S Kuyvenhoven en Drs. C. Le.  Zij zijn te bereiken via het centrale nummer van Ziekenhuis Gelderse Vallei: (0318) 43 43 43.

Zwanger of borstvoeding

Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft, neem dan van tevoren contact op met onze afdeling.