Gezond zwanger

Een gezonde leefstijl maakt het vaak makkelijker om gezond zwanger te worden. We geven adviezen en kijken samen met u hoe we u hierin kunnen ondersteunen.

Gezond leven, gezond zwanger

We weten steeds meer over factoren die een rol spelen bij het zwanger worden. Zo zijn er veel dingen die u zelf kunt doen. De belangrijkste zijn: gezond eten, op uw gewicht letten, niet roken, geen alcohol en geen drugs gebruiken.

Vragenlijst

Weet u welke factoren bij u een rol spelen? Om daarvan een idee te krijgen, kunt u de vragenlijst op de website ZwangerWijzer invullen. Er is een vragenlijst voor u én een voor uw partner. U kunt deze anoniem invullen.

Stoppen met roken

Als je zwanger wilt worden, wanneer moet je dan stoppen met roken? In de video hieronder krijgt u antwoorden op vragen over zwangerschap en roken.

Gezond zwanger en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Voeding en bewegen zijn bouwstenen van onze zorg. In Ziekenhuis Gelderse Vallei is veel aandacht voor een gezonde leefstijl. We hebben veel kennis over goede voeding. Samen met Wageningen University doen we regelmatig onderzoek op het gebied van voeding en bewegen.