Ingegroeide teennagel behandeling

Een ingegroeide teennagel kan verholpen worden door de nagelrand te versmallen. Dat kan door de nagelrand weg te knippen en de wortel van de nagel te versmallen. Deze behandeling gebeurt poliklinisch en onder lokale verdoving.

De behandeling van een ingegroeide teennagel

U krijgt 2 prikken in de teen om hem goed te verdoven. Daarna snijdt of krabt de arts een stukje wortel van de nagel weg, of de wortel wordt vernietigd door middel van een etsende vloeistof (phenol). Soms is het nodig de hele of halve nagel te verwijderen.

De afspraak voor de ingreep kunnen we soms op basis van de informatie van uw huisarts direct inplannen. Dat lukt niet altijd. Dan maken we een nieuwe, volgende afspraak. Neem een slipper of pantoffel mee naar het ziekenhuis en zorg dat u thuisgebracht wordt.

Na de ingreep

Na de behandeling kunt u pijn hebben. Pijnstillers kunnen helpen. Ook kan het hooghouden van het been de pijn verlichten. Het verband mag u meestal na 1 dag vervangen door een pleister en na enkele dagen kunt u vaak weer normaal lopen.

Complicaties

Complicaties komen zelden voor. Wel kan de nagel na verloopt van tijd opnieuw ingroeien.

Ingegroeide teennagel en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Als de verwijzing van de huisarts binnen is, wordt u oproepen voor een afspraak. In de meeste gevallen ontvangt u gelijk een afspraak voor de behandeling zodat u niet eerst op de polikliniek chirurgie hoeft te komen.