Maagkanker behandeling

Maagkanker is een kwaadaardige tumor in de maagwand. Maagkanker kan ontstaan vanuit een poliep of een chronische ontsteking. Vinden we bij onderzoek iets verdachts, dan verwijzen we u naar de GIO-polikliniek. Daar kunt u meestal binnen 2 dagen terecht. Een eventuele maagoperatie vindt plaats in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Behandeltraject

Maagkanker kan behandeld worden met chemotherapie en/of operatie.

Afhankelijk van het behandeladvies volgen er afspraken bij verschillende specialisten. Bijvoorbeeld bij een oncoloog of chirurg. Als u in aanmerking komt voor een operatie, dan maken we een afspraak voor u bij de GIO-polikliniek van Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Na de operatie komt u weer terug in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Regiofunctie voor maagchirurgie

Ziekenhuis Rijnstate heeft een regiofunctie voor de maagchirurgie. Ziekenhuizen in de omgeving verwijzen patiënten naar ziekenhuis Rijnstate voor de diagnose en behandeling van maagkanker. We delen onze kennis en kunde op het gebied van maagkanker in combinatie met voeding en bewegen in ARTZ: Alliantie Regionale Top Zorg. Hierin werken de volgende ziekenhuizen nauw samen op het gebied van zorg voor patiënten met kanker:  

  • Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
  • Ziekenhuis Rijnstate, Arnhem
  • Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Zo blijft de kwaliteit van zorg van de individuele patiënt in de regio Gelderland en daarbuiten toenemen.