Maagverkleining

Heeft u last van ernstig overgewicht en heeft u zelf alles al geprobeerd om af te vallen? Maar niets hielp voor de lange termijn? Een behandeltraject bij Vitalys met een maagverkleining kan de oplossing voor u zijn. Ziekenhuis Gelderse Vallei is een operatielocatie van Vitalys.

In behandeling bij Vitalys

Naast de operatie volgt u bij Vitalys een intensief begeleidingstraject waarin u werkt aan een nieuwe leefstijl. Het is de bedoeling dat u het hele traject afmaakt. Dit vraagt motivatie en doorzettingsvermogen. Maar u doet het niet alleen. Samen met een gespecialiseerd team en lotgenoten gaat u de strijd tegen overgewicht aan. Lees meer over het behandeltraject bij Vitalys.

De operatie in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Een belangrijk onderdeel van uw behandeling is de operatie. Deze vindt voor u plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei. U krijgt een Gastric Sleeve of een Gastric Bypass. Chirurg dr. G.M. (Gabie) de Jong bespreekt met u welke optie het beste is voor uw situatie.

Ervaringsverhalen

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Gastric sleeve
Gastric sleeve
Afspelen
Een gastric sleeve operatie bij Vitalys
Gastric bypass
Gastric bypass
Afspelen
Een gastric bypass operatie bij Vitalys
Afspelen
De operatie

Afspraak op de polikliniek

Voor de operatie krijgt u een afspraak op de polikliniek chirurgie. De chirurg geeft u uitleg over de ingreep en u kunt uw vragen stellen. We adviseren om u goed voor te bereiden op uw afspraak en om de 3 goede vragen te stellen. Wilt u (binnenkort) zwanger worden of heeft u suikerziekte? Stel hier dan ook vragen over aan uw chirurg.

Preoperatief spreekuur

U krijgt voor de operatie ook een afspraak bij de preoperatieve polikliniek. Hier wordt uw gezondheid en medicijngebruik in kaart gebruikt. Samen met u wordt bepaald wat voor uw operatie de beste vorm van verdoving is.

Bloedprikken

Tot slot krijgt u voor de operatie ook een afspraak om bloed te prikken bij het laboratorium.

Folder en video's

Lees voor meer informatie over de operatie, de anesthesie en de opname in Ziekenhuis Gelderse Vallei de folders goed door. Deze vindt u onder de knop Folders op deze webpagina. Bekijk ook de checklist wat neem ik mee naar het ziekenhuis (pdf, 2,02 MB).

Bekijk de 3 video’s om u goed voor te bereiden op uw afspraak met de chirurg.

Let op: deze video’s gaan over de operatie in Rijnstate. Mogelijk zijn sommige details anders in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Binnenkort plaatsen we hier nieuwe video's.