Myofeedback en elektrotherapie

Myofeedback heeft als doel de activiteit van de bekkenbodem in beeld te brengen. Soms is het handig om op een beeldscherm te kunnen zien hoe de bekkenbodem moet worden aangespannen. Of bij teveel spanning juist te ontspannen.

Elektrotherapie is een behandelvorm waarbij stroom wordt gebruikt om bepaalde resultaten te bereiken. Deze stroomvormen zijn uiteraard veilig. Dit wordt toegepast bij fors spierkrachtverlies, pijnklachten, een instabiele of overactieve blaas of hoge spierspanning in de bekkenbodem.

Wanneer kan myofeedback behandeling ingezet worden?

Voor myofeedback wordt gekozen na het lichamelijk onderzoek. Of als na een periode van oefeningen blijkt dat het nog steeds moeilijk is om de bekkenbodem aan te spannen of juist te ontspannen. De bekkenfysiotherapeut maakt bij myofeedback en elektrostimulatie gebruik van een vaginale of anale probe.

Myofeedback en electrotherapie en Ziekenhuis Gelderse Vallei

De bekkenfysiotherapeuten hebben ruime ervaring in de behandeling van patiënten die door medisch specialisten van het ziekenhuis worden doorverwezen. De goede samenwerking met de verwijzers draagt bij aan een goede behandeling. Er zijn korte communicatielijnen met urologen, gynaacologen, maag-, darm- en leverartsen, chirurgen, seksuologen en psychologen.