Ooglidcorrectie
Component Action Menu- ${title}
Ooglidcorrectie
Heeft u fysieke klachten en een vermoeide blik door hangende oogleden? Met een kleine ingreep kan hier verandering in worden gebracht. Ook cosmetische redenen kunnen een aanleiding zijn voor deze ingreep. Tijdens het intakegesprek bespreekt u uw wensen met de specialist en worden er foto's gemaakt door een medisch fotograaf.
Web Content Viewer
Component Action Menu- ${title}
Correctie van de bovenoogleden
Als de huid van de bovenoogleden raakt uitgerekt, ontstaan er plooien. Deze komen op de wimpers te hangen en kunnen een zwaar gevoel geven. Dit is een gevolg van verlies van elasticiteit van het kapsel dat het vet rondom de oogbol op zijn plaats houdt. Bij nog verdere uitrekking van de huid en eventueel de kringspier van de oogleden, kan er zelfs een verkleining van uw gezichtsveld optreden. Bij een correctie wordt overtollige huid (soms met vet of spierweefsel) weggenomen en het kapsel strakker gemaakt.
Na een correctie zullen altijd plooien van de oogleden overblijven. Dit is nodig om het sluiten van de oogleden mogelijk te maken.
Correctie van de onderoogleden
Bij uitrekking van de huid van de onderoogleden spreken we van 'wallen onder de ogen'. Een enkele keer is de huid zo slap geworden, dat het aanleiding geeft tot een prikkend gevoel in de ogen en vermeerderde traanvorming. Bij een correctie van de onderste oogleden wordt niet alleen huid, maar ook overtollig vet weggenomen of verplaatst.
De littekens van de bovenoogleden komen in een huidplooi te liggen, enkele millimeters van de wimpers af. De littekens van de onderoogleden zitten juist onderlangs de wimpers.
In het begin kunnen de littekens rood zijn; na een aantal weken of maanden zijn ze nauwelijks meer zichtbaar. Vanaf het moment dat de hechtingen verwijderd zijn, mag u littekencrème gebruiken, bijvoorbeeld Calendula, Vitamine E crème of Bio oil.
Behandeltraject
Voorbereiding
De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Ter bevordering van een optimale genezing raden wij roken af vanaf 3 weken vóór tot 3 weken na de ingreep. Hetzelfde geldt voor het gebruik van alcohol vanaf 3 dagen voor de ingreep tot 3 dagen na de ingreep.
Tijdens de behandeling
De specialist tekent af hoeveel huid er verwijderd moet worden. Uw gezicht wordt schoongemaakt met een desinfecterend middel en de huid wordt verdoofd met behulp van injecties. Daarna wordt het teveel aan huid weggesneden en worden verdere correcties aangebracht. Vervolgens wordt de wond gehecht en worden hechtpleisters rond de ogen geplakt.
De littekens van de bovenoogleden komen in een huidplooi te liggen, enkele millimeters van de wimpers af. De littekens van de onderoogleden zitten juist onderlangs de wimpers.
Na de behandeling
U blijft na de ingreep nog ongeveer 15 minuten om de oogleden te koelen. Koelen beperkt het dik en blauw worden van de ogen. Het is verstandig om het koelen thuis voort te zetten. De eerste 24 tot 48 uur kunnen de ogen strak aanvoelen. Dit komt door de zwelling. Na een dag of 3 wordt dit vanzelf minder.
Doordat er huid van de oogleden verwijderd is, kan het zijn dat er meer licht in de ogen valt. Wij adviseren u om een zonnebril mee te nemen. U mag na de ingreep niet zelf deelnemen aan het verkeer (autorijden of fietsen). De assistente geeft u adviezen mee om het herstel te bevorderen. Na 1 week worden de hechtpleisters en hechtingen door de polikliniekassistente verwijderd. De laatste controle is 3 maanden na de ingreep bij de specialist en de medisch fotograaf.