Pijnbehandeling lokale infiltratie

Op de plaats waar u pijn voelt, wordt een injectie met medicatie (corticosteroïden) toegediend. Het doel van de behandeling is vermindering van uw pijnklachten.

Een lokale infiltratie kan plaatsvinden bij een rib, een huidzenuw, een litteken of het stuitje.

Voorbereiding behandeling

U mag voorafgaand aan deze behandeling alles eten en drinken, tenzij de arts anders met u heeft besproken. Het betreft een poliklinische behandeling, tenzij de arts anders beslist.

Tijdens de behandeling

U ontbloot het lichaamsgedeelte waar de injectie wordt gegeven. De arts vraagt u de pijnlijke plek aan te wijzen. Soms gebruikt de arts een röntgen- of echoapparaat om de juiste plek te vinden. Eventueel wordt de plek gemarkeerd met een stift. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd met Chloorhexidine en dient de arts de injectie toe. Soms wordt gebruikgemaakt van stroomstootjes om de juiste plek te vinden. De behandeling duurt 5 tot 10 minuten.

Na de behandeling

Pas na enkele weken is het zinvol om het resultaat van de behandeling te beoordelen. Het is goed mogelijk dat uw pijnklachten al eerder afnemen. In een aantal gevallen is een herhaling of aanvullende behandeling noodzakelijk.