Botbreuk herstellen bij kinderen
Botbreuk herstellen bij kinderen
Een botbreuk kan hersteld worden door aan de botten te trekken. Of door een metalen pinnetje of metalen plaatje te plaatsen. Het herstellen van een botbreuk gebeurt tijdens een operatie.
Web Content Viewer
Voor de operatie
Bij een botbreuk moet uw kind vaak plotseling naar het ziekenhuis om de breuk te herstellen. Soms moet uw kind hiervoor geopereerd worden. We plaatsen uw kind dan op een spoedlijst. Uw kind mag vanaf dat moment niets meer eten en drinken. Afhankelijk van de ruimte op de operatiekamers en het tijdstip waarop uw kind voor het laatst heeft gegeten, wordt uw kind geopereerd. Het herstellen van een botbreuk gebeurt onder algehele narcose. Uw kind krijgt de narcose toegediend via een kapje of een prikje. De anesthesist bespreekt dit vooraf met u.
Eten en drinken
Bij een geplande operatie mag uw kind nog eten en drinken tot 6 uur voor de opnametijd in het ziekenhuis. Tot 2 uur voor de opnametijd mag uw kind alleen nog heldere dranken drinken. Zoals thee en ranja. Vanaf 2 uur voor de opnametijd tot na de operatie mag uw kind niets meer eten of drinken. Ook geen water!
Tegen de pijn
Voor en tijdens de operatie krijgt uw kind pijnstillers. Dit kan op verschillende manieren: via een tabletje, zetpil of infuus. Als uw kind naar huis mag, krijgt u een recept mee met medicijnen voor thuis. U kunt deze medicijnen ophalen bij uw eigen apotheek of bij de apotheek in het ziekenhuis.
Na de operatie
Na de operatie komt uw kind terug op de kinder- en jongerenafdeling. Daar krijgt hij of zij drinken, een ijsje en eventueel wat te eten. Meestal blijft uw kind een nachtje in het ziekenhuis. Zo kunnen we goed in de gaten houden hoe het gaat met de pijn en misselijkheid. Als uw kind naar huis mag, krijgt u een folder mee met informatie over nazorg.
Goed om te weten
Voor u als ouder of begeleider goed om te weten:
- er mogen 2 ouders of begeleiders aanwezig zijn op de kinderafdeling, broertjes of zusjes mogen helaas niet mee
- kinderen tot en met 17 jaar mogen een ouder meenemen naar de operatiekamer tot het moment dat de narcose werkt
- op de uitslaapkamer mag 1 ouder mee