Slokdarmkanker behandeling

Slokdarmkanker is een kwaadaardige tumor die zich ontwikkelt in de slokdarmwand en naar de overgang van de maag kan doorlopen.

Vinden we bij onderzoek iets verdachts, dan verwijzen we u naar de GIO-polikliniek. Daar kunt u meestal binnen 2 dagen terecht. Een eventuele slokdarmoperatie vindt plaats in het Radboudumc in Nijmegen.

Behandeltraject slokdarmkanker

Slokdarmkanker kan behandeld worden met bestraling, chemotherapie en/of operatie. Afhankelijk van het behandeladvies volgen er afspraken bij verschillende specialisten. Bijvoorbeeld bij een oncoloog of radiotherapeut. Als u in aanmerking komt voor een operatie, dan krijgt u een oproep vanuit het Radboudumc in Nijmegen. Na de operatie komt u weer terug in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Slokdarm Centrum Oost-Nederland

Het Slokdarm Centrum Oost-Nederland (SCON) is een samenwerkingsverband tussen Radboudumc, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de Radiotherapiegroep in Arnhem. Binnen het SCON is een multidisciplinair team geformeerd dat bestaat uit medisch specialisten van deze ziekenhuizen. Het team bespreekt elke vrijdag in het Radboudumc alle nieuw aangemelde patiënten met een slokdarmtumor uit de regio. Tijdens deze bespreking wordt bepaald welke onderzoeken nodig zijn, welke behandeling mogelijk is en in welk ziekenhuis de behandeling het beste kan worden uitgevoerd.

Alle slokdarmoperaties uit de regio vinden plaats in het Radboudumc. Een eventuele voorbehandeling met radiotherapie en/of gebeurt in Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep in Arnhem. Zo blijft de kwaliteit van zorg van de individuele patiënt in de regio Gelderland en daarbuiten toenemen.